Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Пролетта идва и всеки иска да изглежда по-добре в новите си дънки или къса пола. Спорните зали започнаха да се пълнят с хора. Знаете ли обаче как точно да изпълнявате всички упражнения без да се нараните? Ще ви покажем най-често допусканите грешки и тяхното решение.

Напред към фитнеса Проблем 1 – Дърпате надолу зад главата. Само хора тренирали много могат да направят това упражнение правилно и без наранявания. Ако изтеглите ръцете си рязко надолу зад главата може да нараните врата или раменете си.
Напред към фитнеса Решението – Дърпате надолу под брадичката. Изправете гърба си. Важно е да не се прегърбвате. Стегнете корема като по този начин  цялото ви тяло ще е стабилно. Важно е да не се клатушкате. При придърпнането не изтегляйте повече от брадичката си.

Напред към фитнеса

Проблем 2 – Зад гърба и нагоре. При това движение много хора вдигат тежестите зад гърба и над главата си като разчитат на силата на ръцете и раменете си. При подобно упражнение обаче може да възникне проблем както при ръцете, така и в раменете.
Напред към фитнеса Решението – Пред гърдите и нагоре. Дръжте щангата или гиричките пред гърдите си. Стойте стабилно, краката трябва да са на ширината на раменете. Повдигнете щангата пред гърдите си и над главата. Важно е да не се извивате назад. Може да подпрете гърба си на стена или стол.

Напред към фитнеса

Проблем 3 – Ръце под брадичката. Много дами вдигат щангата като я хващат по средата и вдигат нагоре над гърдите и брадичката. Това движение натоварва изключително много мускулите на раменете, но не и на ръцете.
Напред към фитнесаРешението – Работете с гирички. Повдигайте ръцете си нагоре и в страни като по този начин ще натоварвате всички мускулни групи.

Напред към фитнеса

Проблем 4 – Повдигане на тежести. Когато натоварвате краката и задните части, проблем може да възникне, ако свиете прекалено много краката си – над 90 градуса. В тази поза има риск да нараните гърба и коленете си.
Напред към фитнеса Решението – Седнете удобно на уреда и не се свивайте прекалено. Трябва да има разстояние между стомаха и краката ви. Специалистите съветват ъгълът между тях да е повече от 90 градуса.

Напред към фитнеса

Проблем 5 – Клякания. Някои хора използват допълнително тежести или помощта на уреди, за да се натоварят при кляканията. Това може да доведе само до травми и разтегнати мускули.
Напред към фитнеса Решението – разтворете крака така, че стъпалата ви да са на ширината на раменете. Леко наведете тялото си напред. Може да се подпрете на стол или друга стабилна повърхност. Колкото по-бавно клякате, толкова повече ще натоварите мускулите си.

Ревита Ви препоръчва

Алайв мултивитамин, 1g

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×

Cart