Search
Филтрирай по...

Каква е причината за зимната умора? С наближаването на пролетта повечето хора се чувстват все по-уморени и изтощени. Вместо слънчевите лъчи да ги изпълнят с енергия и нов живот те искат да останат още малко в леглото и да поспят. Факт е, че повечето от нас, които живеят в Северното полукълбо, през зимата стават по-мързеливи и подобно на мечките изпадат в летаргия. Това е естествена защитна реакция на организма към ниските температури. Вече има редица доказателства, че с промяната на сезоните се засилват депресиите и промените на настроението. Краят на зимата и началото на пролетта е най-подходящото време, за да прочистите тялото и да го освободите от токсините. Много хора не се замислят над този процес, но той ще ви освободи от натрупаните вредни вещества през дългите снежни месеци. Факт е, че средата, в която живеем е изключително замърсена – изпарения от коли, цигарен дим, токсини в храните и в жилищата. Всичко това се натрупа в организма и периодично трябва да се прочиства. Жените, които ежедневно използват редица почистващи препарати са подложени на още по-голяма опасност. Вредните вещества, които се натрупват в тялото им са в пъти повече от допустимото. За съжаление много от продуктите, които ядем също съдържат вредни за организма химикали. Често плодовете и зеленчуците се третират с пестициди, които попадат в тялото, въпреки че ги миете и белите добре.
Добрата новина е, че може да прочистите организма си и в началото на пролетта да се почувствате свежи и бодри, да посрещнете слънцето с усмивка и добро настроение. Предлагаме ви няколко лесни стъпки.

Пийте повече вода. Човешкото тяло е изградено от 70% вода. Ето защо хидратацията е от изключително значение. Ако не приемате достатъчно количество вода, няма да може да се прочистите от токсините, които са заседнали в организма ви. Първото нещо, което трябва да направите сутрин като се събудите е да изпиете голяма чаша с топла вода. Препоръчително е да приемете още една чаша 30 минути преди закуска. В периода на прочистване изберете минерална или изворна вода. Не забравяйте, че през целия ден трябва да поемете поне 2 литра от живителната течност.

Яжте лимони. Те са изключително богати на антиоксиданта Витамин С и са много добър начин за прочистване на тялото. Да пиете вода с лимон е идеален начин за детоксикация. Хапвайте по 1 – 2 лимона дневно.

Не се отказвайте от чесъна. Това ухаещо растение е мощен антиоксидант и природен антибиотик. Чесънът активира различни ензими в черния дроб и помага за премахване на токсините. Хапвайте го с храната, а ако се притеснявате за миризмата може да го вземате на таблетки.

Нека храната да е червена. Време е за чили! Отдайте се на индийската кухня поне за малко. Подправяйте всичко с лют червен пипер. Той подпомага процесите на прочистване на организма и засилва метаболизма. Внимание! Хората, които имат проблеми със стомаха трябва да се откажат от този метод за детоксикация.

Хайде на витамините. Най-добрият начин за прочистване на организма е чрез мощните антиоксиданти като Витамин С, Витамин Е, Витамин D. Приемайте ги поне месец.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×

Cart