Здраве за червата и храносмилателния тракт с Омега 7 - Revita.bg

Здраве за червата и храносмилателния тракт с Омега 7

 

Здраве за червата с Омега 7От устата до ануса е разположена лигавицата, позната още като куха тръба, наподобяваща важна верига в човешкия организъм – това са човешките черва. Основната им функция е да абсорбират хранителни вещества, вода, електролити и други важни вещества в организма, както и да блокират токсините, патогените и алергените. Според известни учени червата и изобщо храносмилателната система играе важна роля за състоянието на имунната система, детоксикацията, метаболизмът и емоционалния баланс.

Само в Америка над 65 милиона души страдат от нарушения в храносмилането, синдром на дразнимото черво, улцерозен колит, язва и стомашно езогагеална рефлуксна болест. Ракът на дебелото черво е четвъртото по популярност вид раково заболявание, от което страдат както мъже, така и жени на всички възрасти. Всички тези състояния са следствие от възпаление и увреждане на чревната лигавица.

Червата са един от най-важните органи, които всеки човек използва всеки ден по няколко пъти. Неговата функция може много лесно да бъде нарушена под влияние на храната, умствено и емоционално напрежение, лекарства, алкохол, цигари, инфекции и недостиг на хранителни вещества. Всички те дразнят нежната лигавица, което води до възпалението и увреждането й. Ето защо нашата основна задача е да намалим възпалението и да направим лигавиците по-устойчиви и здрави. Разбира се, имаме решение за укрепването на лигавиците безопасно и ефективно по напълно природен начин.

Здраве за червата и храносмилателния тракт с Омега 7

Преди години за здравето на храносмилателния тракт са използвани растения с богато съдържание на Омега 3, 6 и 9 мастни киселини. Днес вече е познато и растението ракитник, което освен 3-те омеги, е най-богатият източник на Омега 7 мастна киселина (т. нар. палмитолеинова киселина). Омега 7 е наистина ценна киселина, която помага за лечението на всякакви проблеми с кожата, косата, ноктите, подпомага функциите на храносмилателната система и всички органи, които притежават нежна мембрана (лигавица). Не е учудващ фактът, че хората, които страдат често от стомашни проблеми, имат недостиг на Омега 7 в организма си. Освен ползите за лигавицата, Омега 7 осигурява защита на сърдечно-съдовата и имунната системи.

Извличането и концентрацията на полезните вещества от растенията най-често става чрез разтворители като хексан и ацетон. Това е опасен метод, при който е възможно да се изгубят някои от полезните вещества и да се замърси околната среда. С новата технология за извличане на свръхкритичен екстракт, маслото от ракитник запазва своите мастни киселини и хранителни вещества.

Ревита Ви препоръчва:

Brilliant Look /Брилиант Лук/, 450 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Красота
Най-добрите средства за поддържане на женското здраве и красота!
    Въпреки че жените живеят средно по-дълго от мъжете, те боледуват по-често. Жените пазаруват повече продукти от мъжете независимо дали става въпрос за...
Поликистозни яйчници
Витамин В8 срещу поликистозни яйчници – всичко, което трябва да знаете!
  В предишна публикация (виж ТУК) вече говорихме колко полезни ефекти има инозитолът (витамин В8) върху нервната система и мозъчната функция. Но свойствата на...
Пикочо-полови инфекции
Как жените да поддържат своето здраве във всеки етап от живота си?
    Жените през XXI век водят изключително динамичен начин на живот, в който стресът и лошата храна често заемат водещо място. Това според...