Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Диета предпазва от рак на гърдатаИзследване, проведено с участието на 50 жени на възраст между 35 и 50 години показа, че строгата диета намалява вероятността от развитие на рак на гърдата.

Редуцирането на количеството приемани калории и съкращаване на списъка с продуктите, които приемаме, понижава риска от развитие на рак на гърдата, твърдят учени от клиника Wythenshawe в Манчестър.

Медиците проведоха 6-месечно изследване, в което взеха участие жени с установен повишен риск от развитие на злокачествени новообразувания. Два пъти в седмицата жените приемали по 650 вместо 2000 калории. На ден те изяждали:

– 4 порции зеленчуци,

– 1 плод,

– 1 литър обезмаслено мляко,

– зелен чай или диетична охлаждаща напитка.

През останалите дни участничките се хранили нормално.

След 6 месеца от началото на изследването учените регистрирали понижаване нивото на хормоните, провокиращи развитието на ракови образувания. Така с 40% е намаляло нивото на хормона лептин, с 25% –  нивото на инсулин и с 15% – нивото на потенциално вреден белтък, повишаващ риска от развитие на онкоболести.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart