Search
Филтрирай по...

Пробиотиците борят запека при децатаЧипс, снакс и Зрънчо… Това са само част от любимите храни на децата. Едва ли има майка, която с радост да позволява на малчугана си да хапва тези не дотам здравословни неща. Те обаче са навсякъде и децата не могат да им устоят. Вече има редица доказателства, че заседналият начин на живот (пред компютъра и телевизора), липсата на спорт и тези храни са основната причина за наднорменото тегло при децата и запека, който е последствие. Има ли начин родителите да се справят с тези проблеми? Наскоро проведено проучване в Холандия показа, че решението са пробиотиците. Децата, които ежедневно приемат пробиотици с храната си са предпазени от запек, стомашно-чревната им система работи по-добре и преработва храната без проблеми. Според изследователите малчуганите трябва да вземат от “добрите бактерии” поне 4 седмици, за да има положителен ефект.
В проучването на холандските учени са участвали 30 деца на възраст между 3 и 16-годишна възраст. Те приемали пробиотици всеки ден в продължение на 3 месеца. Изследователите установили, че още след първия месец проблемът със запека и другите стомашни неразположения при малчуганите изчезнал.
Статистиката сочи, че у нас 20 % от децата между 7-18 години са с наднормено тегло, като една четвърт от тях са със свръх тегло. Темповете на разрастване на проблема са драстични. Учените смятат, че след 10 години проблемът ще засегне 25 дори 30% от децата. Килограмите започват да се трупат още от най-ранна детска възраст.

Ревита Ви препоръчва

Примадофилус Кидс, 80 mg

Перли WINTER+ (Зимен сезон)

Перли YB (ферментационен баланс)

Перли IC (Интензив)

Перли Ацидофилус

Примадофилус, 63 mg

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×

Cart