Алое вера помага на червата

Алое вера помага на черватаБез съмнение сокът от Алое вера е истински елексир за организма. Има  доказателства, че той помага за лечението на редица проблеми стомашно-чревния тракт като колит, гастрит, язва, болестта на Крон. От години лекарите използват зеленото растение в допълнение към основната терапия, тъй като сокът и гелът от Алое вера са като балсам за стомаха и червата. В началото на тази година беше публикувано проучване, според което хората, които приемат профилактично сок от Алое Вера по-рядко се разболяват от стомашни проблеми и най-вече от болестта на Крон. Тя представлява хронично възпалително заболяване на червата. При нея част от храносмилателния тракт се подува и се образуват язви. Болестта на Крон засяга най-често долната част тънките черва (разположена ниско в дясната област на корема) и началото на дебелото черво, но тя може да се развие навсякъде в храносмилателната система – от устата до ануса. Определя се като автоимунно заболяване. Основните симптоми са болки в корема, диария или запек, загуба на тегло, повръщане. Учените установили, че сокът от зеленото растение образува защитен филтър върху стомаха и червата и хората, които го приемат по-рядко се разболяват от коварната болест. Освен това пациентите, лекуващите от болестта на Крон чувстват значителни подобрения след приема на Алое вера.

Тази публикация има 9 коментари

 1. Здравейте,
  Имам гастрит с повишена киселинност и два полипа в стомаха. Какво Алое вера бихте ми препоръчали и в каква доза?

  1. Здравейте,

   Може да опитате с Алое вера (гел и сок), като започнете с 1 с.л. /около 30 мл./ за 2-3 дни и увеличите на около 60 мл. Сутрин на гладно, разтворено в 1 чаша хладка/топла вода.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 2. Като цяло е хубаво да се приема Алое Вера под формата на гел или сок по 3 пъти на ден – сутрин, обед и вечер по 30 грама. Ефекта и резултатите започват да си личат след втория или третия ден, като още на първия може да прочисти организма.

 3. Здравейте
  Имам полип на стомаха и на дванадесетопръстника, какво алое вера може да ми препоръчвате и на какви дози?

  1. Здравейте,

   Подходящ е Алое вера (гел и сок) /не плодов и не сок от цели листа/. Започнете с 1 супена лъжица сутрин, разредена с вода, за да проверите реакцията и при добра поносимост постепенно увеличавайте до най-подходящата за Вас доза, но не повече от 200-240 мл дневно.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 4. Здравейте д-р Петрова,

  Бихте ли ни дали повече информация правилно ли е да се пие Алое Вера сок от цели листа при поставена диагноза Семинома тестис синистра (класически вариант) и претърпяна операция. В момента има лезии в черен дроб. Назначена е химиотерапия от 25 април 2012 г. Ако е правилно как да се пие?

  Благодаря Ви за отделеното време!

  Поздрави!

  Розалина Илиева

  1. Здравейте, Розалина,
   Алое Вера е отличен антиоксидант и стимулатор на имунната защита, а сокът от цели листа има изчистващо действие върху храносмилателната система. Подходящ е в този случай, но поносимостта е индивидуална, започнете с 1 с.л. и увеличавайте до 60 мл.дневно. Може да добавите и Майтаке D-фракция стандарт 160 mg

   Д-р Аелита Петрова
   Лекар в Национална генетична лаборатория, биохимик
   Учител по рейки

 5. Zdraveite,

  Imam Kron i Kiselini, bihte li me posuvatetvali kakvo aloe da si vzema, no bes lakstativnata sustavka.

  1. Здравейте, Катерина,
   За болестта на Крон е подходящ Алое Вера сок 2 пъти по 30 мл, разтворени в чаша вода. Приема се “ на празен стомах “– около половин час преди ядене.
   Вижте всички продукти с Алое Вера на най-големият производител на продукти с Алое Вера на Lily of the Desert тук

   Д-р Аелита Петрова
   Лекар в Национална генетична лаборатория, биохимик
   Учител по рейки

Вашият коментар

Close Menu