Eтапите на детоксикиращата програмаРешили сте да се подложите на детоксикация, но не знаете как да започнете. Ще ви предложим лесна схема, която може би ще ви помогне да се справите с пречистването на организма.
Първата фаза обикновено е най-трудна. Възможно е да се сблъскате с главоболие, виене на свят, гадене, лош дъх, световъртеж… Ако сте решили да намалите храната, най-вероятно гладът ще ви преследва постоянно. В този етап много хора се чувстват отпаднали и нивото на кръвната захар пада. Важно е да пиете много плодови и зеленчукови сокове. Така ще поддържате нивото на глюкозата в кръвта си. Избягвайте тежките храни и мазнини. Наблегнете на пилешкото и пуешкото месо. Забравете за тестените неща и сладкишите. Шоколадът се допуска, но само, ако е черен. Не прекалявайте с млякото и млечните продукти. Включете в менюто си повече фибри като боб и леща. Хората, които искат напълно да изчистят организма си прибягват до клизма, която да изпразни дебелото черво. Все пак, ако имате проблеми с храносмилателната система, този метод за детоксикация не се препоръчва. Хапвайте плодове и зеленчуци поне 5 пъти дневно. Отделете един ден в седмицата в продължение на месец, през който приемате само сок и вода. Това е най-добрият начин да дадете на тялото си антиоксидантите, от които се нуждае. Комбинирайте ги с допълнително количество витамини, минерали и билки за прочистване на черния дроб  и жлъчката.
При втората фаза е възможно да се появяват пъпки по кожата. Тенът ще е блед – това е признак, че кръвта се прочиства от отпадъците. Чувството на глад изчезва. В този период е необходимо плодовите и зеленчуковите сокове да се приемат 3 пъти през деня. Направете прочистване с плодов и зеленчуков сок веднъж на две седмици.
През третата фаза ще почувствате прилив на енергия. Прочиствайте се с плодов или зеленчуков сок само веднъж в месеца. Включете в менюто си и червени меса. Ежедневно правете гаргарата с подсолена вода. Това ще предотврати появата на херпеси.

Вашият коментар

Close Menu
×

Cart