Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Продукти
Статии
Новини

Зеленият чай и червените плодове помагат на мозъка Всеки иска да е по-умен, да решава кръстословици по-бързо, да помни по-лесно. Как обаче да стане това? Проучване, проведено наскоро в Университета в Манчестър (Великобритания) показа, че хората, които пият зелен чай и хапват плодове с пурпурен цвят по-рядко се разболяват от дегенеративни заболявания на мозъка. Според учените  зеленият чай, боровинките, малините и къпините пазят от Алцхаймер, мултиплена склероза и дори Паркинсонова болест. Изследователите твърдят, че в основата на повечето от тези болести е желязото, което не може напълно да се усвои от молекулите на тялото. Когато то не е добре усвоено, желязото започва да унищожава важни за организма клетки и така причинява тези дегенеративни заболявания. Учените са убедени, че приемът на зелен чай и плодове от групата на боровинките помага за по-доброто усвояване на желязото от организма. Освен това те помагат и за намаляване опасността от сърдечно-съдови заболявания и дори някои видове рак, поради факта, че са изключително богати на антиоксиданти.

Ревита Ви препоръчва

Зелен чай, 450 mg

Боровинка (и бъз), 200 mg

Малина (лист), 480 mg

Алайв мултивитамин, 1g

Плодов антиоксидант, 450 mg

 

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Cart