Седмица на детоксикациятаИскате да се почувствате по-свежи, да дадете на тялото си възможност да се прочисти от натрупаните вредни вещества. Опитайте тази кратка програма за детоксикация. В продължение на шест дни, постепенно увеличаване на количеството сурови плодове и зеленчуци във вашата диета. Напълно погрешно е изведнъж да спрете да консумирате каквото и да било месо, мляко или хляб. По този начин стомахът ви ще даде червена светлина, че нещо не е наред, ще започне да ви се гади, ще почувствате слабост, виене на свят, гадене.
Първи ден: Хапнете няколко свежи плодове сутрин, купичка зеленчукова супа на обяд или зеленчуков бульон. Пийте много прясно изцедени сокове. Не се лишавайте от хляба и печеното бяло месо.
Втори ден: Напоените сини сливи или смокини са вкусна закуска. Малка купата от прясна зеленчукова салата с риба на скара може да се превърне във вашия обяд. Прибавете и зеленчукова супа, приготвена без сол. Хапнете две ябълки или плодова салата между основните ядения. Не пропускайте да пиете прясно изцедени сокове или бульони.
Трети ден: Повторете менюто от втория ден, но добавете и стафиди или фурми.
Четвърти ден: Комбинирайте свежите плодове и зеленчуци с печено на грил месо. Важно е да обърнете внимание на това какво ви казва стомахът. Яжте по-често и дъвчете повече. Така ще заситите глада си по-бързо.
Пети ден: Повторете менюто от четвъртия ден.
Шести ден: Пийте само зеленчукови и плодови сокове. Ако сте много гладни и изпитате слабост, хапнете черен шоколад.
Седми ден: Закусете обилно със свежи плодове и зеленчуци. Направете си зеленчукова салата за обяд и я комбинирайте с печено пилешко месо. Вечерята ви може да е плодова салата. Не пропускайте да пиете плодови сокове.

Забележка. Този вид пречистване не се препоръчва повече от 7 дни и за хора, страдащи от хронични заболявания. След това захранването трябва да става постепенно като в него се включва и всички останали групи храни.

Още няколко съвета:
1.    Яжте бавно и дъвчете добре храната си. Слюнката съдържа ензими, които подпомагат храносмилането. Те могат да усвояват до 80% от нишестето, 30% от протеините и 10% от мазнини.
2.    Не преяждайте! Вслушвайте се в сигналите на тялото си. Когато се почувствате сити, спрете да ядете, дори и чинията ви да е наполовина пълна.
3.    Правете соковете точно преди да ги изпиете. Те не трябва да престояват в хладилника, защото ще изгубят най-ценните си качества.
4.    Хранете се спокойно. Не бързайте. Яденето е удоволствие.
5.    Фокусирайте се върху ястието. Обърнете внимание върху аромата, начина на сервиране, нека всяко блюдо ви носи наслада.
6.    Храненето е привилегия. Не забравяйте това.
7.    Направете така, че всяко ястие да изглежда привлекателно и за очите.
8.    Правете разликата между истинския глад и глада от скука. Някои хора посягат към храната, защото са депресирани или отчаяни. Ако вие сте от тях, намерете лечение за тези проблеми.

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Close Menu
×

Cart