Помощ от мултивитамините

Помощ от мултивитамините

 

Какво хапвате през деня? Сандвич, пица, набързо приготвена манджа… Спазвате ли правилото за 5-те порции от пресни плодове и зеленчуци всеки ден? За съжаление малко от нас могат да си позволят да се хранят здравословно. А дори и да го правят не винаги знаем какви продукти купуваме – дали те са достатъчно качествени и ни дават необходимите витамини и минерали, от които се нуждаем.

 

Факт обаче е, че организмът ни се нуждае от тези витамини и минерали, за да продължи да функционира правилно. Дамите често спазват диети и се лишават от важни микроелементи в продължение на седмици, дори месеци…

 

Нашето тяло притежава много механизми, които компенсират тези хранителни дефицити. Когато обаче те са по-продължителни, започват болежките. След продължителна липса на витамини и минерали се проявяват болести като диабет, деменция, сърдечно-съдови проблеми, зрителни нарушения, дори рак. Факт е, че може да предотвратим всичко това, ако се храним здравословно, ако спазваме някои прости правила, ако спортуваме достатъчно.

 

Правим ли го обаче или се оправдаваме с липса на време и желание? Каква е алтернативата?

 

 

Вече има десетки доказателства, че мултивитамините помагат за предпазването на стареенето на клетките и намалява риска от много заболявания.

 
За да функционира нормално, сърцето изисква постоянно да му доставяме достатъчно количество мазнини, белтъчини, въглехидрати и витамини. Така то ще работи на оптимални обороти. Специфичните хранителни вещества като витамин С са от решаващо значение за поддържане еластичността на артериите. Магнезият пък помага за поддържане на електрическата активност и намалява кръвното налягане. Вече има доказателства, че рискът от инфаркт и инсулт се увеличава многократно при хората, при които нивото на тези вещества е ниско.

 
Къде са мултивитамините? Наскоро проведено проучване на американски учени показа, че хората, които ежедневно приемат мултивитамини намаляват опасността от сърдечен удар с 41%. Учените обаче подчертават, че, за да имат ефект витамините трябва да се вземат продължително време. Те изследвали жени на различна възраст в продължение на 5 години. “Само в една таблетка човек може да приеме всички витамини и минерали, които природата му предлага.

 

Безспорно не трябва да пренебрегваме здравословния начин на живот, спорта и правилното хранене, но те не изключват и вземането на витамини”, обяснява д-р Арен, един от участниците в проучването.

 

Според учените повечето хора на средна възраст страдат от явен недостиг на важни хранителни вещества. Това ги поставя в рисковите групи за опасни заболявания като сърдечни проблеми, диабет, дори и рак. Предишни проучвания сочат, че 8 от 10 души не хапват необходимото количество плодове и зеленчуци на ден. Това означава, че тялото им не получава достатъчно от витамините A, C, D, E, както и цинк и селен. Последствията са – редица болести. Човек може да поеме контрол върху здравето си като допълни ежедневното си хранене с мултивитамини.

Ревита Ви препоръчва

Алайв мултивитамин, 1g

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Стрес
Нервни, уморени и стресирани? Вземете ашваганда!
    Ашвагандата е билка, известен от 3 000 години с тонизиращото си антистрес действие и традиционно се използва в аюрведа медицината. Освен доказаните си...
Мозък
Как да забавим стареенето на мозъка?
    Най-опростено казано, когнитивността означава познание (да знаеш), докато паметта е да знаеш какво знаеш. Когнитивната функция е дефинирана като интелектуален процес, посредством...
Стрес
Омега-3 мастни киселини за добро здраве през целия живот!
    Омега-3 полиненаситени мастни киселини са едни от най-важните хранителни вещества за поддържане на доброто здраве през целия живот. За да си ги...