Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Кокосово масло за хубав тенКолкото и невероятно да звучи кокосовото масло се използва от повече от 4000 години. Има исторически сведения, че хората назад във времето са се възползвали от плодовете на кокосовата палма за храна, за лекарства и дори за разкрасяване. Те са хапвали кокосовите орехи, пили са кокосовото мляко и са правели кокосово масло.
В миналото кокосовият орех е бил разпространен най-много в Южна Америка, Африка, Индия и някои части на Азия. Английският мореплавател, пътешественик и изследовател Джеймс Кук за първи път описва подробно как се използват кокосовите орехи и кокосовото масло. Много по-късно кокосовото масло “пристига” в Англия и се употребява най-вече за готвене. И до ден днешен то е предпочитано от много семейства за направата на различни ястия.

Кокосово масло за красота
Векове наред кокосовото масло е използвано освен като хранителен продукт и за разкрасяване. То може да се нанася върху кожата и косата. Маслото се абсорбира лесно и не оставя следи. Задържа влагата и омекотява косата. Много дами правят маски с кокосово масло, като го смесват с жълтък и малко алкохол. Ефектът е поразителен.

Кокосово масло за хубав тен
Подобно на зехтина и кокосовото масло е изключително подходящо през лятото, когато всички искаме хубав и равномерен тен. То задържа влагата, хидратира и едновременно позволява на слънчевите лъчи да проникнат по-дълбоко в епидермиса и така тенът е по-траен и приятно златисто-кафяв. От друга страна кокосовото масло е естествен продукт, с който се готви. Това го прави напълно безвреден за кожата. Тенът, който ще придобиете, мажейки се с кокосово масло, ще е се запази по-дълго и ще предпази кожата ви от неприятното лющене след изгаряне. Кокосовото масло ще направи кожата ви мека, нежна и гладка. Мажете обилно цялото тяло и го оставете няколко минути, за да попие напълно. Важно е обаче да запомните, че не бива да се излагате на слънце в пиковите часове, когато интензитета на слънчевите лъчи е най-голям.

 

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart