×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.





Босилекът е едногодишно тревисто растение с голо четириръбесто стъбло. Най-често има бели цветове. Плодовете му са сухи и след като узреят се разпадат на четири малки семенца.

Босилекът произлиза от Индия. Знае се, че там се култивира от повече от 5 000 години. От столетия намира приложение в лечението на астма, стрес и диабет. Всички части на растението се използват с лечебна цел.

Активната съставка на босилека е ароматно етерично масло. То придава характерните за босилека свойства: антиспазматично, газогонно, противовъзпалително. Босилекът е силно ароматна и обостряща апетита билка. Босилекът, подобно на ригана, съдържа бета-кариофилен, който потиска възпалението на дебелото черво, както и артритните възпалителни процеси. В състава му влизат и гликозиди, танини, органични киселини, минерални соли.

Като лечебно средство босилекът се използва при следните болестни състояния:

· нервна система – избистря ума, при главоболие (втрива се в слепоочията), слаби нервни смущения;

· женски болести – пречистване на утробата, помага за изгонване на плацентата след раждане на дете;

· стомашно-чревни състояния – запек, ентерит, катар, стомашни крампи, повръщане;

· дихателна система – настинка, силна кашлица;

· други – помага за изхвърляне на отровата от организма (при ухапване от отровно животно).

Босилекът намира широко приложение не само като лечебно средство, но и като подправка – за приготвяне на салати, печени и говежди меса. Той е незаменима съставка в много ястия от италианската кухня. От него се приготвя прочутия италиански сос Песто.

Не са известни никакви странични ефекти от употребата на босилек. Приеман в големи дози, обаче, е токсичен. Външно се използва за налагане при кожни обриви и отоци.

Ревита Ви препоръчва:

Свещен босилек, 450 mg

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.