×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
билка-валериана  



Добрият сън е мечта за милиони хора по света. Има лекарства, които помагат при безсъние и безпокойство, но те имат множество странични ефекти. Затова са нужни други средства, които не водят до пристрастяване - особено за по-леките форми на болестта. Особено за хора над 45-годишна възраст, страдащи от заболявания на простатата, е важно да не се приемат лекарствени средства при безсъние. Екстрактът от валериан, в комбинация с една или две други билки, замества чудесно медикаментозните средства при средно тежки форми на безсъние и безпокойство.

Растението валериан е разпространено в цяла Европа като с лечебна цел се използват корените му. В миналото той е бил предпочитано средство при храносмилателни проблеми, гадене, проблеми с черния дроб и дори болести на пикочните пътища. Едва през 16-ти век валерианът започва да се използва при безсъние.

Подробни изследвания сочат, че коренът от валериан съдържа летливи масла, които допринасят за успокоителните свойства на растението. Често валерианът се комбинира с други билки с подобен ефект като лайка, хмел, пасифлора, маточина.

Най-честото приложение на валериана е при безсъние - близо една-трета от населението на земята страда от проблеми със съня. Валерианът прави съня по дълбок и по-спокоен. Освен това той не причинява „чувство на махмурлук" сутрин, което е характерно за успокоителните лекарства.

При напрегнатия начин на живот, който водим е много трудно избягването на ежедневния стрес и безпокойство. Справянето с това състояние изисква намаляване на стреса, подходящо хранене и подпомагане дейността на надбъбречните жлези. В последните години билката кава-кава се оказва много полезна в това отношение. Валерианът също може да се окаже подходяща алтернатива при голяма част от хората.

Приемът на валериан зависи от оплакванията. При безсъние той се приема вечер - половин до един час преди лягане. Валерианът не се препоръчва при деца под 3-годишна възраст. При деца от 3 до 12 години е достатъчна 1/3 до 3/4 от дозата за възрастни. При стрес и безпокойство се препоръчва освен вечерната доза да се добави и една сутрешна. Няма противопоказания за употребата му при бременни и кърмачки. Не се препоръчва приемът му с алкохол.

Ревита Ви препоръчва:

Валериана (корен) 530 mg х 100 капс.

Валериана 525 mg х 90 капс.

ВАЛЕРИАНА /корен/ 450 mg

Всички продутки с Валериан

Коментари (1)

    • Даниела
    • 2019-11-10 21:47:52
    Полезна статия

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.