×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.





Върбата расте край реките, по заблатените места, край потоците. Среща се и в планините. Листата на този вид дърво са малки и продълговати. От повече от 2 000 години върбата е добре познато средство за облекчаване на болката и намаляване на температурата.

С лечебна цел се използва кората на дървото. Тя съдържа гликозида салицин, който в организма се превръща в салицилова киселина. Салициловата киселина се използва във фармацията за синтез на аспирин. За разлика от аспирина, обаче, това вещество не води до стомашно-чревни разстройства или кървене. В кората се съдържат и дъбилни вещества (танин). Върбата има обезболяващо, антибиотично, потогонно, диуретично, противовъзпалително, противоревматично действие.

Кората на върбата намира широко приложение при лечението на различни болести:

•·бактериални и паразитни заболявания - унищожава бактериите в организма, при глисти;

•·кръвоносна система - при вътрешни кръвоизливи (вътрешно приложение), кървящи рани, кръв от носа, храчене на кръв (външно и вътрешно приложение);

•·храносмилателна система - хронична диария, хронична дизентерия, диспепсия, киселини, стомашни болки;

•·пикочна система - подагра, увеличава образуването и отделянето на урина;

•·възпалителни процеси - артрит, възпалителни процеси на съединителната тъкан, намалява възпаленията, при спондилит (възпаление на прешлените на гръбначния стълб);

•·други - за възстановяване след боледуване, облекчава болката, предотвратява повръщането, при висока температура.

Кората от върба може да се използва като вода за уста при възпаление на венците и тонзилит или за промивки на очите при възпалението им. Външно - като лосион или тоалетна вода - се използва при изгаряния, екзема, гнойни рани, възпаления, пъпки.

Ревита Ви препоръчва:

Бяла върба (кора), 400 mg

Бяла върба, 450 mg

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.