×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.




Пасифлората, позната още като часовниче или страстниче, произхожда от тропичните и субтропични райони на Северна и Южна Америка. Индианците са използвали лапа от растението при наранявания, натъртвания, за общо тонизиране на организма. Плодовете на растението наподобяват голям лимон, а когато узреят са леко набръчкани. Те са известни под името маракуя и се предлагат вече и в България.

Активните съставки на растението са кумарини, гликозиди, фитостероли, алкалоиди и пасифлорин. То има болкоуспокояващо, антиспазмично, сънотворно, успокоително действие. С медицински цели се използва изсушеното растение, след узряването на плодовете му. То помага при лечението на различни болести:

  • нервна система - нервно изтощение, раздразнителност, епилепсия, хиперактивност, хистерия, безсъние, невротично главоболие, невралгия, болест на Паркинсон, безпокойство, спазми;

  • сърдечно-съдова система - слабо понижава кръвното налягане, ускорява дишането;

  • женски състояния - дисменорея (болезнена менструация);

  • храносмилателна система - диария, дизентерия;

  • други - астма, възпаления на очите (използва се настойка от билката).


При някои хора приемът на пасифлора може да доведе до сънливост през деня. Други странични ефекти не се наблюдават. Трябва да се избягва през време на бременността, поради стимулиращото й действие върху маточната мускулатура.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.