Search
Филтрирай по...

Плодове от Аврамово дърво (витекс)

Аврамовото дърво (Vitex agnus castus) е получило названието си от вярването, че то носи  непорочност. Това е дребно, храстовидно дърво, което произлиза от Средиземноморския регион и Централна Азия. Други често срещани имена са витекс и монашески пипер.

Аврамовото дърво се използва от хилядолетия. Монасите в Средновековието са използвали плодовете на Аврамовото дърво за намаляване на сексуалното желание. Жените го използвали за стимулиране производството на кърма и за облекчаване на физическия и емоционален дискомфорт при менструация. В животновъдството се използва като добавка за конете, тъй като помага за поддържане на нормални нива на допамин, като по този начин подпомага нормалния баланс на половите хормони.

Ползи за здравето от Аврамовото дърво

Много от неприятните симптоми, свързани с менструацията, предменструалния синдром и менопаузата са свързани с ниски нива на прогестерон. Чрез подпомагане на хипофизната жлеза и впоследствие поддържане баланса на други хормони, екстрактът от плодове на Аврамово дърво може да намали симптомите като болки в гърдите и нередовен цикъл.

Ревита ви препоръчва:

Витекс (плод), 400 mg

2 thoughts on “Плодове от Аврамово дърво (витекс)”

 1. Георги

  Поправете ме ако греша, но ми се струва, че говорим за Vitex agnus castus , мисля, че има грешка в изписването на латиница

  1. Ревита

   Здравейте,

   Не грешите 🙂 Поправихме се, благодарим Ви за уточнението!

   Хубав ден,

   Соня Атанасова
   http://www.revita.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top