Search
Филтрирай по...

Самбукус

Открийте благотворната сила на черния бъз!

Профилактичното му приемане подсилва и укрепва имунната система, регулира обмяната на вещества в организма. Намалява симптомите при вирусни заболявания, оказва благотворно влияние при простуди, възпаления на бъбреците и пикочния мехур, високо кръвно налягане.

Черен бъз (Sambucus nigra), или свирчовина, е дървовиден вид с черни плодове. Разпространен е навсякъде в България, но не всеки подозира за целебната му мощ.

Използват се корените (отвара), плодовете (настойка), листата (отвара, външно), цветовете (запарка). Цялото растение се употребява за регулиране обмяната на веществата. Плодчетата на бъза съдържат каротин, витамин C, желязо, витамини от групата B, аминокиселини, ябълчена и винена киселина.

Той действа слабително, диуретично и способства за понижаване на високата температура, което се дължи предимно на гликозидните вещества. Плодовете са богати на ценни минерали и микроелементи, които най-често не достигат в храната през зимата.

Прилага се при простудни заболявания, пневмония, бронхит, туберкулоза, кашлица. Цветът на черния бъз се използва при високо кръвно налягане, водянка, възпаление на бъбреците и пикочния мехур, възпаление на простатата, подагра, хемороиди, копривна треска, задух, затлъстяване.

През зимните дни извлекът от плодовете на бъза действа общо укрепващо на организма, като подсилва имунната система. Много добро действие оказва при простуда, хрема, ангина, кашлица, a също така при невралгии.

Поради високото съдържание на витамин С в плодовете, черният бъз е подходящ за пушачите, които се нуждаят от допълнителен прием на витамин С.

За силата на черния бъз разказва лечителят Петър Димков в една своя книга: „Бях излязъл на екскурзия към Своге и изведнъж се натъкнах на една невестулка, която се бореше с пепелянка. Отровната змия се стремеше да захапе невестулката, тя пък се присягаше да захапе змията… Надмощие имаше змията – тя клъвна невестулката. Помислих си, че борбата е завършила. Невестулката бързо се шмугна в храстите, видях я как обели с острите си зъби кората от един бъз и схруска малко от нея… Минута след това отново се върна и се вкопчи в змията… И не я остави, докато не я прегриза и умъртви… Оттогава е и моят интерес към черния бъз… Това е едно чудно растение…”

В България вече се предлага Самбукус – биосертифициран екстракт от черен бъз на американската компания Natures Way. Богатата гама включва 6 различни продукта – натурален сироп и капсули, сироп за деца, сироп без захар, сироп и таблетки за подпомагане на имунната система. Хранителните добавки на Natures Way не съдържат глутен, изкуствени оцветители, ароматизатори или консерванти. За производството им е използвана изцяло натурална формула и култивиран черен бъз. Хранителните добавки Самбукус притежават сертификат за чистота и природосъобразност, издаден от световно признатото сертифициращо дружество KOSHER.

Nature’s Way е лидер в Америка в производството на хранителни и диетични добавки. Компанията е един от най-големите и модерни в техническо отношение производители. Техните новаторски научни разработки и иновативни решения са променили коренно виждането за билковите и хранителните добавки по света и са доставили чисто здраве от природата в милиони домове.

Дневният прием на Самбукус зависи от възрастта и индивидуалните нужди на всеки организъм. Този дар от природата доставя здраве на вас и вашите близки.

Ревита Ви препоръчва:

Самбукус, 200 mg

Самбукус имун систем сироп, 120 ml

Самбукус имун систем, 215 mg

Самбукус сироп, 120 ml

Самбукус (без захар) сироп, 120 ml

Самбукус за деца сироп, 120 ml

3 thoughts on “Самбукус”

  1. д-р Аелита Петрова

   Да, може.

   Д-р Аелита Петрова
   Лекар в Национална генетична лаборатория, биохимик
   Учител по рейки

 1. Мария Енчева00

  до скоро не познавах тази билка, но вече се убедих в чудният и ефект

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top