Search
Филтрирай по...

Сао палмето


Всяка година десетки хора се разболяват от доброкачествено увеличаване на простатната жлеза, известно като простатна хиперплазия. На мястото на лекарствени средства вече широко се използват билкови препарати, приготвени от корен на коприва, кора от пигеум, масло от тиквено семе. Най-ефикасната билка в борбата с простатната хиперплазия са плодовете от сао палмето.

Това е голямо, вечнозелено дърво, което расте в Азия и Южна Африка. То дава черно-кафяви плодове, от които се прави екстракта за хранителни добавки. Установено е, че плодовете съдържат около 1.5% мастни киселини. Това води до създаването на липостеролни екстракти, които са широко използвани за лечение на простатни заболявания.

Простатната хиперплазия се среща най-често при мъже на възраст над 40 години. Счита се, че една от причините за нея е повишеното ниво на един хормон – дихидротестостерон (ДНТ). Възможно е и други хормони да допринесат за появата на това заболяване – естроген, пролактин, прогестерон, както и различни растежни фактори и възпалителни медиатори. Сао палмето намалява влиянието на тези хормони върху дейността на организма при простатна хиперплазия. Освен това той спира действието на възпалителните вещества, които допринасят за развитието на заболяването. Екстрактът от сао палмето се справя успешно със симптомите на простатна хиперплазия, без да има странични ефекти. Той намалява честотата на уриниране, нощното уриниране и чувството на болезненост при уриниране.

За да бъде усетено ефективното действие на сао палмето, е препоръчително приемът му да продължи поне шест месеца. При неговата употреба много рядко се наблюдават слаби стомашно-чревни проблеми. Не е доказан някакъв ефект на това растение при жените, затова и не са проучени страничните му ефекти при бременни и кърмачки.

Ревита Ви препоръчва:

Сао палмето (плод), 585 mg

Сао палмето & африканска слива, 430 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top