×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Сена билкаСената е храстовидно растение, което произхожда от Северна Африка, Индия и Китай. То има жълти цветове и бобовидни плодове. Използват се листчетата на сложния лист и плодовете, известни с народното название майчин лист. В листата на сената се съдържат около 3% антрахинонови гликозиди (сенозид А до сенозид Д), реин и алое-емодин, а също и някои флавоноли. Очистителното действие на билката се засилва от наличието на около 10% слузни вещества, захарния алкохол пинит и смолисти вещества. Плодовете съдържат антрахинонови гликозиди, но в по-малко количество в сравнение с листата (около 2%). Сената има слабително и диуретично действие. Листата и плодът на растението основно се използват при запек. Както другите съдържащи антрахинонови гликозиди растения и сената дава късен ефект (10-12 часа след приемането на билката). При продължителна употреба слабителният ефект отслабва. Прилага се и като диуретично средство. Някои народи я използват при очни и кожни възпалителни заболявания. Освен тези заболявания сената се използва още за лечението на:
  • стомашно-чревни проблеми - прочистване по време на пости, облекчаване на гаденето, подобряване на лошия дъх в устата, увеличаване на перисталтиката на червата;
  • чернодробни болести - спомага за отделянето на жлъчка;
  • паразитни състояния - прочиства храносмилателната система от глисти.
Билката може да причини гадене или спазми. По тази причина се препоръчва приемът й заедно с кардамон, канела, копър, джинджифил или друга ароматна билка. Сена не трябва да се приема при хронични стомашно-чревни болести, колики, колит, дехидратация, хемороиди, възпаления на храносмилателния тракт, спастично дебело черво, язви, пролапс. Не се препоръчва употребата й при бременни и кърмачки. Да не се използва продължително време, за да се избегне зависимост. Ревита Ви препоръчва: Сена (лист), 450 mg Вижте всички продукти със Сена

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.