×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Сибирски женшен

 

Сибирският женшен е растение, което се използва от хилядолетия в Азия и Източна Европа. В китайската медицина е познато от 2 000 години като средство за борба с инфекции на дихателните пътища, както и за предпазване от настинки и грип. То представлява мощен адаптоген - вещество, което увеличава устойчивостта на организма към различни негативни въздействия.

Днес се използва като средство за справяне със стреса, тъй като осигурява нормалното функциониране на надбъбречните жлези. Подходящо средство при синдром на хронична умора.

За приготвянето на лекарствени средства от сибирски женшен се използват корените на растението. Активните вещества в женшена са глюкозиди, наречени елевтеросиди. Освен тях се съдържат полизахариди. Тези вещества имат ключова роля за имуностимулиращата функция на сибирския женшен.   Заедно с азиатския женшен, той е най-силният адаптоген за борба със стреса.

 

При днешния забързан и динамичен начин на живот много силно се проявява психическият стрес, който влияе негативно върху тялото ни. По-лесен за разпознаване е физическият стрес - резултат от усърдни физически упражнения, физически труд, диети, замърсяване на околната среда. Стресът може да нанесе щети на много системи в организма, но основната му цел са надбъбречните жлези. Хроничният стрес води до постоянна умора, слаба имунна система и проблемен метаболизъм на захари в кръвта (хипогликемия). Женшенът „осигурява горивото" на надбъбречните жлези и помага за нормалното им функциониране при стресови ситуации.

 

Сибирският женшен усилва физическата активност. Подпомага по-активното усвояване на кислород от мускулите и улеснява възстановяването на организма след усилена физическа дейност.   Друго негова особеност е способността му да елиминира токсините в организма. Това му действие се използва в центровете за рехабилитация на алкохолна зависимост. Може дори да намали страничните ефекти при радиация.

 

Изследвания показват, че сибирският женшен увеличава образуването на едни от най-важните компоненти на имунната система - Т-лимфоцитите. Той осигурява дългосрочна защита срещу грип и простуди, за разлика от ехинацеята, която действа краткосрочно.

 

Най-често сибирският женшен се предлага под формата на алкохолен екстракт, извлечен от корените на растението. Напоследък се среща под формата на таблетки, съдържащи изсушен корен.

Вижте всички продукти с Сибирски Женшен

Ревита Ви препоръчва: Сибирски женшен (корен)

Прочетете още:
При стрес и умора, вземете сибирски женшен!

Сибирски женшен – естествено средство срещу умора и стрес!

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.