×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Течното злато, наречено Арганово маслоАргановото масло се добива от дървото Argania Spinoza, което се расте в Югозападните части на Мароко. Този район е известен с изобилие от арганови дървета – около 21 млн на брой, които са посочени като застрашен вид в International Biosphere Reserve на ЮНЕСКО през 1999 г.

Аргановото масло се получава посредством специална технология. След отделянето на ядките от черупките, ядките се смилат в специални каменни мелници. Съвсем не е случайно, че аргановото масло често е наричано „течно злато“ - за 1000 мл арганово масло, са нужни около 80 кг арганови ядки!

Като разкрасяващо средство, аргановото масло намира огромно приложение в редица козметични продукти. То притежава мощно antiage действие, хидратира в дълбочина, доста ефикасно е и срещу акне и прекомерното производство на себум.

Маслото спокойно може да се използва като хидратиращ лосион за лице, да се добавя в различни маски за кожата на лицето, както и да се използва за лечение на безжизнена и тънка коса.

Уникалният продукт притежава мощно овлажняващо действие, благодарение на съдържащите се в него полиненаситени мастни киселини и токофероли, чието действие наподобява и дори превъзхожда действието на витамин Е.

Въпреки че е хидратиращо, маслото е известно и с антиакне и антисебум ефект. Проучване от 2007 г. проследява състоянието на двайсет доброволци на възраст между 17 и до години, страдащи от мазна кожа и/или акне. След като са употребявали арганово масло два пъти дневно върху кожата на лицето си, за период от 1 месец, кожата на участниците значително се подобрила. И по-конкретно – резултатите показали, че производството на себум било значително намалено, пъпките – редуцирани, а самата кожа – по-свежа, гладка и тонизирана.

Аргановото масло е богато на сапонини и стеролини, които поддържат кожата мека и гладка, и противодействат на различни възпаления и екземи.

Любопитно: аргановото масло помага и придобиването на слънчев тен, поради което е включено в състава на висококачествените слънцезащитни продукти, както и в лосионите за след слънчеви бани.

Употребявано като укрепващо косъма средство, „течното злато“ има божествен ефект! То хидратира скалпа и задържа влагата в косата, подобрявайки еластичността и здравината на косъма. Маслото намалява цъфтежа и накъсването, и придава изключителни блясък и обем!

Аргановото масло е супер ефективно и срещу преждевременното стареене на кожата. Редовно нанасяно върху чиста кожа вечер преди лягане, аргановото масло значително намалява, заглажда бръчиците и премахва фините линии, дори от най-чувствителните зони на лицето.

Все повече изследвания доказват и ползите от аргановото масло за сърдечно-съдовата система. Проучване от 2004 г., публикувано в British Journal of Nutrition, посочва изненадващи факти. За целта на експеримента били използвани мишки, хранени с арганово масло за определен период от време, както и такива, третирани с друга храна. Резултатите били доста оптимистични – оказало се, че мишките, на които давали арганово масло, били със значително по-ниски нива на кръвното си налягане, в сравнение с останалите, които консумирали обикновена храна.

Смята се, че аргановото масло е полезно и като допълващо лечението средство при рак на простатата, тъй като намалява скоростта на деление на раковите клетки при злокачественото заболяване. Благодарение на високото си съдържание на антиоксиданти, „течното злато“ може да бъде особено ефективно и в лечението на други видове рак.

Напоследък, аргановото масло се използва и в лечението на диабет, тъй като се счита, че приемът му намалява инсулиновата резистентност.

Към момента не са известни данни, посочващи някакви странични ефекти от приема на арганово масло.

Коментари (2)

    • Sisi
    • 2014-01-28 13:48:31
    iskam da popitam dali arganovoto maslo pomaga pri visoko kravno naljagane i kak se priema.BLAGODARJA!
    • д-р Аелита Петрова
    • 2014-01-28 17:55:29
    Здравейте, Аргановото масло намалява нивото на холестерола в кръвта, подпомага чернодробната функция, активизира обмяната на веществата и детоксикацията, намалява кръвното налягане. Приема се 3 пъти по 1 капсула след хранене. Не спирайте лекарствата за кръвно, следете го сутрин и вечер и намалявайте дозата/на медикаментите за високо кръвно/ постепенно в зависимост от стойностите при измерването му. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.