Search
Филтрирай по...

Царевична коса

Царевична косаЦаревичната коса представлява дълги нишковидни близалца при женските съцветия на царевицата. Тя се прилага като традиционна  лечебна билка с доказан ефект при редица урологични заболявания.

Поради високото си съдържание на витамин К, растението има мощно диуретично действие, въздейства положително при камъни в бъбреците, цистит, улеснява отделянето на урина и е подходящо помощно средство при задържане на течности. Царевичната коса може да има регулиращ ефект върху високото кръвно налягане.

Царевична коса при бъбречно-каменна болест

Смята се, че царевичната коса е в състояние да потисне образуването на камъни в бъбреците, както и да облекчи съпътстващите симптоми при хора, които вече страдат от заболяването. Поради широката употреба на антибиотици в лечението на възпалителни процеси на пикочо-половата система съществува опасност от възникване на резистентност на бактериите към антибиотичното лечение. Ето защо царевичната коса е още по-ценна, тъй като лекува без да предизвиква привикване.

Царевична коса при цистит, уретрит и простатит

Намалява неприятните усещания, свързани с възпалението и ускорява оздравителния процес.

Диуретичен ефект

Царевичната коса нормализира функцията на пикочния тракт. От една страна тя подпомага по-лесното отделяне на урина, като по този начин възпрепятства задържането на течности и профилактира високото кръвно налягане. От друга страна тя потиска честото и болезнено уриниране и се използва при неволно уриниране при деца и възрастни.

Освен във вид на чай или сух екстракт под формата на капсули, царевичната коса често се приема като част от билкови смеси. Обичайна е комбинацията с жълт кантарион и хипурис, които имат подобно на нейното действие.

Поради дрениращия й ефект, царевичната коса е полезна добавка в меню, целящо редуциране на теглото.

Ревита Ви препоръчва:

Царевична коса, 400 mg

Вижте всички продукти с Царевична коса

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top