Search
Филтрирай по...

Череша

ЧерешаВключването на черешите в ежедневното хранене носи редица плюсове за здравето. Скорошни проучвания установиха, че редовният прием на този вкусен плод снабдява организма с витамин C, калий, магнезий, желязо, фибри, фолиева киселина и бета каротин. Черешите съдържат най-високо развнище на борещи се с вирусите антиоксиданти, сравнени с повечето други плодове.  Те са богати и на мелатонин, който осигурява здрав сън, бори се със стареенето и слабата памет.

Според проучванията, консумацията на череши намалява теглото и като цяло телесните мазнини, като заедно с  това понижава и нивата на холестерола. Освен това  има доказателства, че черешите намаляват риска от диабет и рак. Приемът на череши помага при подагра и артрит. Те имат свойството да успокояват болката десет пъти повече от един аспирин. Те имат съществена роля в превенцията и борбата с вирусите.

Атлети и спортисти, които са преживяли тежки мускулни трески и болки в ставите, трябва да включат черешите в своя хранителен режим. Черешите се препоръчват в случаи на подагра, която представлява възпаление на ставите. Подаграта се получава, когато уратни кристали се съедният със ставната течност.

По-голямата част от здравословните преимущества на черешите са :

 • Намаляват мускулните болки.
 • Намаляват холестерола.
 • Понижават нивата на кръвната захар.
 • Помагат за здравословно и ефективно отслабване.
 • Ограничават риска от сърдечно-съдови заболявания.
 • Подобряват съня.
 • Богати са на фибри.

Хранителните качества на черешите помогат за доброто функциониране на повечето системи в човешкия организъм. Функциите на сърдечно-съдовата система, храносмилателната система и имунната система са свързани в едно, за да гарантират един добре работещ и здрав организъм. Въпреки че черешите са едни от първите плодове, които узряват през годината, те могат да се приемат и през останалите сезони под различни форми, включително и чрез различни видове хранителни добавки.

Ревита Ви препоръчва:

Мореплаватели/ Мултивитамини (череша), 480 mg

Мултивитамини и йод (тропик), 480 mg

Алайв мултивитамин, 1g

Алое вера (гел и сок) плодов, 1 000 ml

Плодов антиоксидант, 450 mg

2 thoughts on “Череша”

 1. А вярно ли е, че съдържат голямо количество протеини?

  1. Здравейте,

   Да, имате съвсем правилна информация 🙂 Наред с водата, мазнините, фибрите, калция, фосфора, желязото, витамините и другите полезни вещества, протеинът също заема важно място в нейното съдържание 🙂

   Поздрави,

   Мария Радоева
   Ревита ООД
   http://www.revita.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top