Search
Филтрирай по...

Ягода

ЯгодаВсички знаем, че ягодите са вкусни, но те също така са и хранителни и би трябвало да бъдат част от хранителния режим на всеки. Консумирайки ягоди редовно, човек с радост открива редицата ползи за здравето, които те носят. Този любим на много хора плод помага за добре оформена фигура и здрава имунна система.

Ягодите съдържат редица хранителни вещества, като на първо място е голямото количество витамин C в тях. Освен това те са богати на фитонутриенти и антиоксиданти, които се борят със свободните радикали в организма. Счита се, че тези антиоксидантни свойства на ягодите са свързани с техния ярко червен цвят.

А какво представляват свободните радикали? Това са елементи, които могат да увредят клетките и за тях се приема, че могат да доведат до развиването на различни видове рак. Ето защо антиоксидантното действие на ягодата е един голям плюс за човешкия организъм.

Този невероятно вкусен плод е отличен източник на витамин K и магнезий, както и фолиева киселина, калий, рибофлавин, витамин B5, витамин B6, мед и омега-3 мастни киселини.

Изследвания сочат, че ягодите забавят стареенето. Хранителните вещества в тях подхранват мозъчните клетки, като подобряват функциите и здравето на мозъка. Антиоксидантите, витамините и минералите в малките червени плодчета се сливат в непобедим щит срещу вирусите. Те се подходящи за хора, страдащи от ревматизъм и подагра. Помагат и при високо кръвно налягане, запек и грип.

Колкото и да не ви се вярва, ягодите премахват зъбен камък. Киселината в тях е изключително ефективна в унищожаването му. Освен това се отразява много добре и на състоянието на венците.

Изследователи от Харвардското училище за обществено здраве съобщиха, след проведен експеримент, че жените, които се хранят с ягоди редовно, сравнени с тези, които не консумират такива,  са подложени на 14 процента по-малка вероятност да страдат от повишени нива на С-реактивния протеин – кръвен биомаркер, който сигнализира за наличието на възпаление в организма.

Изследователите заключили, че хората, които се хранят с повече ягоди, са по-склонни да поддържат добро сърдечно здраве. Жените, участвали в експеримента, които редовно консумирали ягоди, неслучайно си набавили много повече полезни за сърцето хранителни вещества като фибри, витамин С, калий и фолиева киселина. Освен това накрая те били със значително по-ниски нива на “лош” холестерол в кръвта си от онези, които не се хранели с полезните плодове.

Ревита Ви препоръчва:

Алайв мултивитамин, 1g

Плодов антиоксидант, 450 mg

Алое вера (гел и сок) плодов, 1 000 ml

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top