×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Азиатският женшен е сред най-известните билкови средства в наши дни. Той се използва като тонизиращо средство от векове в Ориента. Хиляди проучвания доказват приноса му за различни системи в организма. Това включва увеличен приток на енергия, висока умствена работоспособност, физическа издръжливост. Заедно със сибирския женшен, той предлага дългосрочно подпомагане на основния регулатор на стрес: оста хипоталамус - хипофиза - надбъбречни жлези. Използва се като средство срещу процеса на остаряване заедно с антиоксиданти и билки като гинко билоба.

Азиатският женшен е многогодишно растение с бледожълти цветове и малки червени плодове. Отглежда се в Китай, Русия и Корея. В медицината се използват корените на растението. Азиатският женшен е част от китайската медицина вече повече от 2000 години. Имал е различни приложения - за възстановяване на коремните органи, успокояване на духа, подобряване на паметта, осигуряване на дълъг живот, поддържане на добра фигура.

Съвременните проучвания сочат, че женшенът предпазва тялото от различни вредни влияния като замърсяване, радиация, дори алкохол. Той предпазва нервните клетки, намалява нивото на холестерол и е мощен антиоксидант. Днес е широко използвано средство от спортистите поради ефекта му да намалява умората и да повишава физическата издръжливост.

Свойствата на азиатския женшен се дължат на сложното взаимодействие на различните му съставки. Първата група съставки това са гинсенозиди - открити са 13 такива. Един от тях стимулира мозъка и дейността на централната нервна система. Увеличава притока на енергия, противодейства на умората и увеличава умствената и физическа активност. Друг гинсенозид успокоява мозъчната дейност и понижава кръвното налягане. Този балансиращ ефект позволява на женшена да подпомага няколко функции на организма и да стимулира връщането им към нормалното, здравословно състояние.

В състава на женшена влизат и други активни съставки. Едни от тях понижават нивото на кръвната захар, а други подпомагат дейността на имунната система.

Женшенът е мощен адаптоген - увеличава устойчивостта на организма към стрес. Доброто здравословно състояние зависи от балансираното функциониране на няколко контролни центъра в тялото - включително нервната и ендокринната система. Оптималното здраве е резултат от балансирането на тези центрове.

Най-важните болестни състояния, които се повлияват положително от женшена, са синдромът на хроничната умора, умственото и физическо изтощение, загубата на памет при възрастни хора, диабетът, превенцията на атеросклерозата, превенция на рак, подсилване на имунната система, борба с алкохолната и наркотична зависимост, помощна роля при радиация или химиотерапия.

Антистресовото действие на женшена цели подпомагане на дейността на надбъбречните жлези. Тяхната функция се нарушава, ако организмът е изложен на постоянен стрес. Женшенът не стимулира директно надбъбречните жлези, а повлиява техните контролни центрове - хипоталамуса и хипофизата. Така той позволява по-лесното адаптиране към стреса и облекчава дейността на други системи в организма като сърцето и мозъка. Освен това подпомага възстановяването на физическото и психическо равновесие след стреса.

Женшенът подобрява паметта, помага за концентрацията и фокусирането на вниманието. Препоръчва се при възрастни хора, които страдат от загуба на памет. При мъжете се използва за лекуване на импотентност и подобряване на сексуалната активност. В традиционната китайска медицина се използва за лечение на диабет. Помага за ускоряване на метаболизма и намаляване на холестерола в кръвта.

Женшенът увеличава нивото на Т-лимфоцитите и естествените клетки-убийци, два от ключовите компоненти на имунната система, които осигуряват борбата й с вирусните инфекции. Той подпомага дейността на костния мозък и стимулира образуването на бели кръвни клетки след химиотерапия.

Препоръчва се използването на азиатския женшен 2-3 седмици без прекъсване, след което трябва да се направи почивка от 1-2 седмици. В много редки случаи се наблюдава безсъние като страничен ефект от приема му. Не се препоръчва употребата на кофеин, докато трае приема на женшен, поради прекомерната стимулация на стомаха и възможни стомашно-чревни разстройства. Не се препоръчва приема на женшен при хора с високо кръвно налягане. Не се препоръчва употребата му по време на бременност и кърмене.

Ревита Ви препоръчва:

Корейски женшен, 56о mg

Коментари (2)

    • Ива Димитрова
    • 2016-11-16 13:00:46
    Искам да поръчам
    • Ревита
    • 2016-11-16 13:06:08
    Здравейте, Моля да ни пишете на site@revita.bg, като ни изпратите имена, точен адрес, телефон и количество. Поръчка може да направите и на тел. 02 953 05 83. Благодарим Ви за запитването. Хубав ден, Соня Атанасова www.revita.bg

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.