×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Ечемик
Ечемикът се счита за първата зърнена култура, отглеждана  от човека. Той е едногодишно растение.  Може да вирее  в разнообразни климатични условия. Ечемичените кълнове имат по-голяма хранителна стойност, когато се събират рано. Неговата употреба с лечебни и хранителни цели датира от 7000 г. пр. Хр. Народите в древна Азия и Близкия Изток редовно включвали пшеница и ечемик в храненето си. Исторически това растение е било използвано за лечение на кожни проблеми, черен дроб, кръвоносна система, и стомашно-чревни разстройства. Гладиаторите консумирали ечемик за сила и издръжливост. Римският учен Плиний  използвал ечемика като част от ритуално приготвян лек за циреи. През 1940 г. е обяснено как витамините, минералите и протеините в житните треви са от съществено значение за животните и хората. Сокът от ечемичени кълнове съдържа бета каротин, витамини В1, В2, В6, В12, пантотенова киселина, както и фолиева киселина. Богат е и на калий, калций, желязо, фосфор и магнезий. Други полезни съставки са:
  • хлорофил,
  • аминокиселини,
  • протеини,
  • фибри
  • ензими
Ечемикът действа активно срещу свободните радикали в организма. Екстрактът от ечемичени кълнове предпазва клетките в човешките тъкани от карцерогени. Механизмът на действие е неизвестен, но може да бъде обвързан с антиоксидантното действие на растението или съдържанието на хлорофил в него. Хлорофилът  има свойствата да подпомага развитието на тъканите и да стимулира червените кръвни телца в пренасянето на кислород. Освен това действа антибактериално и  изследвания сочат, че потиска разтежа на раковите клетки в лабораторни условия. Приемът на ечемик води до понижаване на нивата на холестерол в организма, елиминира токсините и повишава жизнената енергия и имунитета. Действа благотворно при различни състояния, включително артрит, астма, кожни проблеми, затлъстяване, анемия, запек, импотентност, хипертония, диабет, сърдечни заболявания и проблеми с бъбреците. Предпазва от рак на дебелото черво. Ревита Ви препоръчва: Ечемик (кълнове), 500 mg Всички продукти с Ечемик Повече по темата

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.