×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.





Туята e род вечнозелени дървесни видове, които принадлежат към семейството на кипарисите. Западната туя произхожда от Северна Америка. Индианците са използвали растението за предизвикване на менструация, намаляване на отоците, облекчаване на главоболието и сърдечните болки.

Туята съдържа пинипикрин, туйон, танини, етерично масло (което съдържа карвон, туйон, пинен). Тя има противоглистно, астрингентно, потогонно, диуретично, отхрачващо действие.

С лечебна цел се използват листата, връхчетата, маслото на туята. Тя помага при различни заболявания:

  • женски състояния - аменорея (липса на менструация), подагра, воднянка;

  • дихателна система - хронична кашлица, настинки, ускорено дишане;

  • възпалителни процеси - ревматизъм;

  • други - периодична треска, скорбут.


Външно туята се прилага под формата на мехлем при ревматизъм, венерически брадавици. Като етерично масло се използва при гъбички, мускулни болки, за премахване на брадавици, при ревматизъм, кожни проблеми.

Туята намира широко приложение в козметичната и парфюмерийната индустрия. Етеричното масло от туя е силно токсично и не трябва да се приема вътрешно. Не трябва да се прилага при бременни жени.

Коментари (2)

    • Димана Пейчева
    • 2014-08-21 18:01:53
    Здравейте! :) Много искам да си купя етерично масло от западна туя.. може ли това да стане чрез вас и на каква цена, или ако не, бихте ли ме упътили откъде бих могла ди си го набавя? Благодаря!
    • Ревита
    • 2014-08-22 08:26:36
    Здравейте, За съжаление не предлагаме масло от туя, не разполагаме с нужната информация откъде може да си закупите. Благодарим Ви за запитването! Хубав ден, Соня Атанасова www.revita.bg

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.