Search
Филтрирай по...

Ако искате да отслабнете, пробиотиците ще ви помогнат!

Затлъстяване

 

Приемът на пробиотични добавки спомага за намаляване на теглото и подобряване индекса на телесната маса (ИТМ), сочи нов метаанализ, публикуван в  International Journal of Food Sciences and Nutrition.

Ползите от пробиотиците по отношение на храносмилането и имунната система са широко обсъждани. Най-много научни доказателства до момента са събрани именно в тази посока. Но през последните няколко години се правят и много изследвания, които твърдят, че пробиотиците допринасят за здравословната редукция на теглото, правилното усвояване на хранителните вещества, детоксикацията на тялото, че дори и мозъчното здраве.

Вижте Примадофилус – американска серия пробиотици от най-висок клас тук: PRIMADOPHILUS

Съвсем скоро, през лятото на 2016 г., изследователи от Департамента по кардиология към Националната блница в Тайху, Китай, събрали резултатите от 25 рандомизирани проучвания за ефекта от пробиотиците по отношение на редукцията на теглото и индекса на телесната маса. Било установено, че при цели 69% от участниците в експеримента имало значително понижение в телесното тегло след приема на пробици в продължение на 6 месеца.

Изследователите открили, че най-големи подобрения имало при по-възрастните мъже с наднормено тегло, особено при онези, които приемали добавки със съдържание на няколко пробиотични щама.

“Към днешна дата, немалко изследователи са изследвали ефектите на пробиотиците върху телесното тегло и индекса на телесната маса, без особен успех”, отбелязва авторът на изследването Куинг Джан. Нашите резултати са достатъчно показателни – все пак става въпрос за данни от цели 25 проучвания, които категорично показват, че приемът на пробиотици в продължение на минимум 3 месеца, води до значителни промени в теглото и индекса на телесната маса. Това е от съществено значение за намаляване честотата на сърдечно-съдовите заболявания и диабет тип 2 в световен мащаб.

Прочетете още:

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top