Search
Филтрирай по...

Апаратура сваля килограми не с горене, а със замразяване на мазнините

Апаратура сваля килограми не с горене, а със замразяване на мазнинитеКлиниките в САЩ отчитат небивал бум на желаещи да се подложат на процедура на охлаждане, чрез която да намалят наднормената си телесна маса, съобщава The Telegraph. Терапията може да се провежда дори през обедната почивка и е изключително търсена от хората, които не желаят да се подлагат на липосукция. Приборът използва не само студ, но и вакуум. Той замразява мастните клетки под кожата в областта на талията, бедрата, ханша, долната част на корема, по ръцете и гърба. От проблемната зона се отстраняват до 30% от натрупаните мазнини. Резултатът се вижда ще след няколко седмици. Стойността на процедурата е 750 долара.

Докато специалистите извършват процедурата, пациентът може да чете книга или да гледа филм. Не се изисква анестезия или местна упойка. Белези не остават, кожата се опъва, стягат се формите. Ефектът е перманентен, но ако пациентът отново качи килограми, мазнините ще се натрупат в необработена зона и ще е необходима нова процедура.  Според д-р Матю Авраам от Центъра за лазерна и козметична дерматология към Масачузетската болница, който е един от създателите на апарата, мастните клетки се охлаждат до момента на настъпването на естествената им смърт. Мазнините се кристализират по-бързо от другите клетки. За това нервите и другите тъкани не се увреждат.

Прочетете още:

3 thoughts on “Апаратура сваля килограми не с горене, а със замразяване на мазнините”

  1. Здравейте,

   За съжаление не разполагаме с нужната информация.

   Хубав ден,

   Соня Атанасова
   http://www.revita.bg

 1. Боряна Стоянова

  Всичко, написано в статията, е актуално и за България, с изключение на цената – една процедура Крио липолиза в България струва от 60 до 300 лв. на зона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top