Search
Филтрирай по...

Бирата полезна при сърдечно-съдови проблеми?

Бира

 

 

Бирата изобилства от въглехидрати, витамини от група В, калий, магнезий, както и много антиоксиданти. Според някои изследвания, до 2 чаши бира дневно могат да предотвратят развитието и появата на сърдечно-съдови заболявания.

 

Бирата благоприятства сърдечната дейност, благодарение на витамините В6, В9 и В12, съдържащи се в нея. Проучвания показват, че при хората, които консумират бира в умерени количества, рискът от смърт, следствие на сърдечно заболяване, е намален до минимум.

 

Според още проучвания, именно витамин В6, включен в състава на бирата, възпрепятства покачването нивата на хомоцистеин в кръвта – веществото, чиито нива се повишават при редовна злоупотреба с алкохол. Хомоцистеинът  пък, е сред основните причинители на инфарктите и инсултите.

 

Специалисти твърдят също, че хмелът действа срещу инфекции, благодарение на съдържащия се в него хумулон (алфа-лупулинова киселина). Изследователите от Медицинския университет в Сапоро смятат, че хумулонът има противовъзпалителен ефект, както и че е доста добро средство срещу респираторните вируси.

 

Съставът на хмела включва и полифеноли, които пък намаляват нивата на холестерина, помагат срещу рака и също действат антивирусно.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top