Search
Филтрирай по...

Бирата понижава риска от рак

Бирата понижава риска от ракБирата е една от най-старите и най-предпочитаните напитки в света. Освен че е слабоалкохолна, тя е богата на витамини, минерали и антиоксиданти. Умерената й консумация доставя удоволствие и в същото време се отразява благоприятно на здравето.

Бирата като че ли винаги е била обект на интерес от страна на учените, и то в световен мащаб. Преди няколко години, специалисти от Германския онкологичен център в Хайделберг откриват още едно полезно свойство на напитката. В изследването си те посочват, че бирата може да бъде чудесно профилактично средство срещу рак на гърдата и рак на простатата.

В състава на хмела – основен компонент в производството на бира, влиза веществото ксантохумол. Ксантохумолът, според немските учени, е съставка, която възпрепятства завишената активност на тестостерона и естрогена.

За това че ксантохумолът блокира действието на естрогена, науката знае отдавна. Немското изследване обаче за пръв път доказа, че веществото въздейства благоприятно и на тестостерона.

Авторите на проучването са убедени, че ако тези резултати бъдат категорично потвърдени, то за в бъдеще ксантохумолът може да бъде използван в противораковите медикаменти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top