Учени от Университета на щата Кънектикът обаче, са на мнение, че бялото вино е не по-малко полезно от червеното.
Бялото вино се получава от бели, розови и червени сортове грозде. При направата му обаче, гроздовите ципи се премахват и се използва само меката част на гроздето. Това е основната разлика между бялото и червеното вино, тъй като в състава на червеното, влизат и гроздовите люспи, за които досега се смяташе, че са най-богати на антиоксидантни вещества.
Според изследването на американските учени обаче, достатъчно антиоксиданти се съдържат и в меката част на повечето сортове грозде. Специалистите са категорични, че една чаша бяло вино носи не по-малко ползи за организма от чаша червено вино.
Резултатите от научния експеримент показват, че консумацията на около 200 мл бяло вино дневно поддържа сърцето във форма и намалява риска от развитието на сърдечно-съдови заболявания.
Коментари (0)
Нов коментар