Search
Филтрирай по...

Витамин Е: най-мощната антиоксидантна защита!

Мощна антиоксидантна подкрепа за организма

 

 

Витамин Е (Токоферол; витамин на плодовитостта) на канадската компания Natural Factors оказва мощна антиоксидантна подкрепа на организма. Участва активно в борбата със замърсяването, процеса на стареене, елиминирането на токсините от организма и в борбата със свободните радикали. Формата на витамин Е включва смесени токофероли (алфа, бета, гама и делта), които да допринасят за максималното им въздействие върху здравето, отколкото отделното действие на алфа токоферолите.

 

 

Комбинираната  форма на Витамин Е представлява основно  г-алфа токоферол, но запазва естествения баланс на г-бета, г-делта и г-гама токоферолите, които естествено се съдържат в растителните масла. Тази натурална форма на витамин Е е извлечена чрез методи на студеното пресоване, които не увреждат самите токофероли. Не са използвани химически разтворители по време на производствения процес.

 

Оказва мощна антиоксидантна защита за организма

 

 

Силата на витамин Е

 

 

С антиоксидантното си действие, Витамин Е е основен съюзник срещу замърсяването, стареенето, токсините и действието на свободните радикали.  Осигурява стабилността и целостта на клетъчните тъкани и предотвратява повреждането им от вредните за организма частици. Известни са и ползите му за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, тъй като витамин Е намалява агрегацията на тромбоцитите, което позволява на кръвта да тече по-свободно и да транспортира по-лесно кислорода към тъканите.

 

 

Антиоксидантните свойства витамин Е също така подпомагат състоянието при ракови заболявания, които могат да са резултат от действиено на свободните радикали, увреждащи генетичния материал в клетките. Катаракта също е заболяване,  причинено от действието на същите вредни елементи върху лещата на окото и поради тази причина витамин Е влияе положително за лечението. Веществото предлага доказани ползи и в борбата с естествения процес на стареене и се използва за лечение на редица състояния, включително безплодие, облекчение на предменструален симдром, фиброкистоза на гърдите, анемия, болест на Алцхаймер и атеросклероза.

 

 

Научни изследвания, потвърждаващи положителното въздействие на витамин Е върху организма

 

 

Витамин Е е открит през 1922 г. и от тогава са проведени стотици изследвания с цел определянето на зравните ползи, които предлага. Много от тях показват, че това вещество може да помогне за предотвратяване на коронарна болест на сърцето, намаляване на честотата на простатата, рак на гърдата и рак на дебелото черво, стимулира имунната система, намалява  риска от развитие на различни заболявания, включително катаракта, макулна дегенерация и др.

 

 

Какво е действието на свободните радикали?

 

 

Свободните радикали са силно реактивни и нестабилни съединения, произвеждани в организма по време на естествените метаболитни процеси, налични в заобикалящата ни среда и следствие от нездравословния начин на живот. Те реагират с определени химикали в тялото и пречат на способността на клетките да функционирт оптимално.

 

 

Когато свободни радикали проникват в организма, те се прикрепят към клетките, изграждащи различните тъкани, точно както металът бива привлечен от магнита. В последствие се свързва с определени части от клетката, като причинява тяхната дегенерация, подобна на тази, която кислородът причинява на метала: ръжда. Ако клетката е прекалено увредена , тя умира. Още по-лошо, ако ДНК-клетката не действа оптимално, след това клетките, които възпроизвежда, също се увреждат. Например когато този процес засяга кожата, се образуват бръчки; когато засяга обмена на кислород в кръвоносните съдове, се образуват втвърдявания на артериите; когато засяга ставите, следствието е артрит. Ако процесът се развие достатъчно, може да се развие дори рак.

 

 

Антиоксидантите действат посредством свързване със свободните радикали, още преди да се свържат към клетките на тялото, като по този начин ги неутрализират. След като премине през антиоксидантното въздействие, вредното веществото е деконструирано, съответно- безвредно за организма. В последствие, остатъчното вещество се изхвърля от организма.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top