Search
Филтрирай по...

Витамин D помага при предменструален синдром

Витамин D помага при предменструален синдромЖените, които страдат от предменструален синдром, могат да намерят облекчение като вземат повече витамин D. По-голямото количество от „слънчевия” витамин замества противозачатъчни и болкоуспокояващи хапчета при лечение на проблема. Твърдението е на учени от медицински център в Бостън (САЩ). „Смятаме, че витамин D може да облекчи менструалните болки и спазми, от които се оплакват толкова много жени”, казва д-р Джоан Менсън, водещ проучването.
Силните спазми са често срещан проблем при дамите в репродуктивна възраст. В повечето случаи те прибягват до болкоуспокояващи или орални контрацептиви, за да се справят с неприятните усещания. Медикаментите обаче имат редица странични ефекти.
Паралелно проучване в Италия също сочи, че витамин D може успешно да замени лекарствата при болезнена менструация. В тестовете са взели участие 40 жени, избрани на случаен принцип. Преди началото на изследването всички те имали ниски нива на витамин D в кръвта. В продължение на няколко месеца доброволките трябвало да вземат от „слънчевия” витамин. Те определяли болката преди и по време на менструация по скалата от 1 до 10. В края на експеримента повечето жени дали оценка 2 без нито една от тях да е вземала болкоуспокояващи.
Витамин D се синтезира при продължително излагане на слънце. Той може да се намери и в мазните риби като сьомга и риба тон.

Ревита Ви препоръчва

Алайв мегамултивитамин, 1g

Менстрекс 140 mg, облекчава симптомите по време на месечния цикъл

Менструал маджик регулар 140 mg

Витекс (плод), 400 mg

Китайска ангелика (корен), 565 mg

Малина (лист), 480 mg

Мега Ефа Бленд, 1350 mg

Коноп & протеин & фибри, 454 g

Естросой плюс, 335 mg

Естросой, 335 mg

Соя изофлавони, 500 mg

Гроздовиден ресник, 40 mg

Див ям/ Сладък картоф (корен), 425 mg

Люцерна (лист), 405 mg

Пореч масло, 1 300 mg

Крил масло, 500 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top