Search
Филтрирай по...

Внимавайте с антидепресантите!

Внимавайте с антидепресантитеСпоред американски учени от университета Дюк, приемът на антидепресанти намалява продължителността на живота. Това важи особено за хората, които страдат от сърдечносъдови заболявания.

След като осъществили доста проучвания и тестове, специалистите изчислили, че рискът от фатален край при пациенти, приемащи антидепресивни медикаменти, скача на цели 55%.

Конкретната причина за този неприятен факт все още не е напълно изяснена, но авторите на проучването са категорични, че приемът на тежки медикаменти може да бъде оправдан само в най-крайни случаи.

Депресията не е каприз, а сериозно заболяване, което изисква повече внимание и търпение. Препоръчително е, още при първите симптоми за наличието й, да се потърси помощ от съответния специалист. Пренебрегването на депресията може да доведе до много сериозни последици, както за здравето, така и за живота.

При адекватно лечение, депресията е напълно лечимо заболяване.

Съществуват няколко съвсем безопасни натурални средства, с чиято помощ  да се справим с депресията.

Жълт кантарион: много полезна и напълно безвредна алтернатива на тежките антидепресивни медикаменти. Екстрактите от билката са много ефективни при леки и средно тежки форми на заболяването.

Омега 3 мастни киселини: те са абсолютно необходими за правилната дейност на мозъка, но не се синтезират в организма. Набавят се чрез храната, но не всеки има възможността да си ги набавя редовно и ежедневно. Най-сигурният начин е чрез хранителна добавка със съдържание на омега 3. Можете да опитате с ленено семе или рибено масло.

С-аденозил-Л-метионин: това е съединение, което естествено присъства в човешкото тяло. Достатъчното му наличие подпомага синтеза на невротрансмитерите серотонин и допамин. Ц-аденозил-Л-метионин е сред най-популярните средства за лечение на депресии и остеоартрит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top