Search
Филтрирай по...

Горчиво алое – най-ефикасната билка за прочистване на червата!

Запек

 

Горчивото алое (Aloe Ferox /Cape Aloe) расте в източните части на Южна Африка, а невероятно мощните му лечебни свойства по отношение на стомаха и червата са известни от около 200 години насам. В сравнение с по-познатия вид – алое вера (Aloe vera), горчивото алое произвежда 20 пъти повече горчив сок и има по-висока концентрация на хранителни вещества.

 

Алое ферокс съдържа над 130 активни съставки, включително аминокиселини, минерали, витамини, полизахариди, гликопротеини, антрахинони, ензими, лигнин, хлорофил, сапонини, стероли и други растителни химикали с добре проучен и доказан лечебен ефект.

 

Ползи за здравето

 

Най-забележимото качество на горчивото алое е способността му да прочиства дебелото черво. Веществата, съдържащи се в листата му, главно т. нар. антрахинони, проявяват иключително ефективно и в същото време – безопасно слабително действие, поради което екстрактът е популярен естествен лаксатив.

 

Проучване от 2004 г. показва, че алое ферокс може да има изключителни ползи срещу синдрома на дразнимото черво. Според клиничните данни от изследването, при цели 30% от участниците се наблюдавала клинична ремисия или подобрение. Въз основа на това проучване се счита, че приемът на екстракт от горчиво алое в продължение на 4 седмици води до значително облекчение при нарушения в чревния мотилитет и симптоми на колон иритабиле (синдром на дразнимото черво).

 

Алое ферокс може да бъде и много ефективен детоксикатор, който очиства тялото от вредните токсини и шлаки. Благодарение на това, приемът му в редица случаи предизвиква благоприятни промени в състоянието на кожата и подпомага лечението при псориазис, акне и др.

 

Освен благотворния ефект върху стомаха и червата, горчивото алое има и други свойства. Много научни изследвания показват, че гелът в листата му демонстрира мощни аналгетични, противовъзпалителни, антибактериални, противогъбични, антвирусни и имуномодулиращи свойства. Знае се още, че сокът има антидиабетично и холестеролопонижаващо действие.

 

Лабораторни експеримети сочат още, че горчивото алое стимулира растежа не само на лимфоцитите, участващи в едни от най-важните имунологични защитни механизми, но също така и на фибробластните клетки в кожата, както и на клетките, изграждащи съединителната тъкан. Благодарение на това екстрактът от горчиво алое има успокояващо и терапевтично действие върху тъканите в стомашно-чревния тракт.

 

Запекът не е безобидно състояние. Той води до натрупването на токсини в организма. Повечето от тях се абсорбират отново в кръвния поток, което крие сериозни рискове, включително:

  • рак на дебелото черво и дивертикулит
  • рак на гърдата
  • възпаление на апендикса
  • хиатална херния, разширени вени и хемороиди

 

Как действат биологично активните фитохимикали в състава на алое ферокс:

  • притежават уникален слабителен ефект, който се проявява сравнително бързо, облекчават подуването на корема и прекомерното образуване на газове;
  • намаляват болката, дискомфорта и усещането за тежест в областта на корема;
  • детоксикират цялостно организма;
  • имат унищожителен ефект по отношение на различни бактерии, вируси и паразити;

 

Натуралакс 3 – доказано ефикасен природен продукт с алое ферокс срещу мъчителния запек!

Натуралакс 3 представя натурална комбинация, съчетаваща екстракти от алое ферокс, джинджифил, американски орех, копър, малина, зърнастец и мента.

Натуралакс 3 има мек, много добре изразен слабителен ефект, който облекчава състоянието при запек, подуване на корема и метеоризъм.

Натуралакс 3 подпомага храносмилането, стимулира производството на жлъчен сок, подобрява перисталтиката и оказва траен разхлабващ ефект, без да води до привикване!

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top