Search
Филтрирай по...

Джинджифилът облекчава астмата

Определени вещества в джинджифила могат да взаимодействат с най-масово използваните лекарства срещу астма бета-агонистите. Така отпускат дихателните пътища и се улеснява процесът на дишане.

Резултатите от проучването са представени на годишната конференция на American Thoracic Society във Филаделфия. Учените са взеили проби от тъкан на страдащ от астма. Те са обработили пробата с бета-агонист изопротенерол и три отделни компонента на джинджифила – 6-гингерол, 8-гингерол или 6-шогаол. Резултатите показват, че от трите компонента 6-шогаол е най-ефективен за увеличаване релаксиращия и отпускащ ефект на бета-агониста върху дихателните пътища. И трите компонента обаче имат свойството да потискат ензим, свързан със симптомите на астма.

Астмата е хронично заболяване на дихателните пътища, което се характеризира с пристъпи на задух и свиркащо дишане. Пристъпите са от няколко на ден до няколко пъти на месец. Те стават много тежки при физическо натоварване или нощем и могат да доведат до животозастрашаващи астматични атаки. Чрез облекчаване на дихателните мускули, бета-агонистите помагат за отваряне на дихателните пътища, което позволява нормално дишане и облекчаване на астматичния пристъп. Сега с добавянето на съставки от джинджифил ефективността на терапевтичните средства може да нарасне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top