Search
Филтрирай по...

Диабетна невропатия – причини, симптоми и лечение

Диабетна невропатия

Невропатията се причинява от увреждане на периферните нерви, пренасящи информацията между мозъка/гръбначния стълб и останалите части на тялото. Това може да засегне нервите на вегетативната нервна система и да доведе до проблеми с храносмилането, пикочния мехур, ерекцията, преглъщането и други неволеви функции. Увреждане на моторните нерви предизвиква мускулна слабост, крампи и атрофия на мускулите. Увреждането на сетивните нерви смущава нервните импулси, предаващи усещанията за болка, топлина и студ, и причинява болка, треперене и безчувственост. С невропатията са свързани повече от 100 заболявания включително травмиране на нервите, автоимунни заболявания, хранителни дефицити, натравяне с тежки метали и др.

Диабетна невропатия. Една от най-често срещаните причини за невропатията е заболяването диабет. Диабетната невропатия се среща при пациентите с диабет, при които се наблюдават хронично високи концентрации на кръвната захар. Високата кръвна захар уврежда нервните фибри и кръвоносните съдове, които доставят кислород и хранителни вещества до периферните нерви. Повече от половината пациенти с диабет развиват някаква степен на невропатия, което допринася за няколко усложнения.

Първата стъпка в лечението на диабетната невропатия е балансирането на кръвната захар чрез промени в начина на живот и приема на подходящи хранителни добавки, потискат развитието на болестта, подпомагат нервната регенерация и могат да направят обратима диабетната невропатия. Ето кои са най-ефикасните натурални средства, подходящи при диабет!

Алфа-липоева киселина. Невероятно мощен антиоксидант със силно антиоксидантно действие. Облекчава болките, паренето, сковаността и други симптоми на невропатията. Изследванията потвърждават положителния й ефект при интравенозно и орално приложение. Антиоксидантите са изключително важни, тъй като диабетът води до сериозно увреждане от страна на свободните радикали.

-В-витамини. Обикновено пациентите с диабет страдат от дефицит на витамин В-комплекс. В-витамините предотвратяват свързаните с диабета усложнения като увреждане на нервите, кръвоносните съдове, бъбреците и очите.

Специализирани мултивитамини. Мултивитамините, създадени специални за хора с диабет и преддиабетно състояние също са много важни. Причините са, че високите нива на кръвна захар отключват хранителни дефицити, които допълнително увеличават риска от увреждане на нервите. Те повишават жизнения тонус, поддържат физическата енергия, подпомагат фокуса и способността за запаметяване и значително намаляват общата умора и отпадналост, свързани с диабета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top