Search
Филтрирай по...

Диетите с малко калории са с най-трайни резултати

Диетите с малко калории са с най-трайни резултатиИзследване, в което са взели участие над 6000 доброволци, регистрирани официално в Националното ведомство по контрол на теглото на САЩ (National Weight Control Registry), е показало, че най-успешни са нискокалоричните диети. Всички те са успели за свалят най-малко 13,5 кг от теглото си и са съумели да го запазят през следващата една година, без задължително да спазват диета, съобщава Lifespan.

Проучването е показало още, че не е задължително да се спазва и само една диета. След първоначалното нормализиране на теглото е желателно менюто да се променя често.

Данните показват, че преди 10 години най-популярната рецепта сред участниците в изследването е била употребата на нискокалорична храна с минимално съдържание на мазнини и редовни физически упражнения. Някои от отслабналите впоследствие са започнали друга диета с повече калории, но са продължавали да се занимават с физически упражнения. Специалистите посочват, че хората, които са употребявали в минимални количества и много рядко “бързи храни”, спазвали са нискокалорична диета с умерено количество мазнини и постоянно са се занимавали с физически упражнения, са намалили успешно своето тегло и са го запазили поне в продължение на една година.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top