Search
Филтрирай по...

Доказано! Съставките в някои чайове наистина подпомагат отслабването

зеленият чай подпомага отслабванетоИзследване, продължило цели 5 години, посочва, че чайовете с висока концентрация на полифеноли наистина допринасят изключително много за контрола над теглото.

Мащабното проучване обхванало няколко десетки хиляди души. Резултатите показали, че полифенолите, съдържащи се в някои чайове, до голяма степен подобряват метаболизма на мазнините в тялото, и следователно – възпрепятстват натрупване на излишни килограми.

Полифенолите са важни антиоксиданти, които поддържат нормалното състояние на клетъчните мембрани, отговарят за ДНК и предотвратяват мутациите, причиняващи рак.

Зеленият чай е богат източник на полифеноли. Той ускорява и подпомага прочистването на тялото от свободните радикали, грижи се за състоянието на редица органи и подпомага детоксикацията на черния дроб. Редовният прием на зелен чай понижава риска от злокачествени заболявания на белите дробове, гърдата, стомаха, дебелото черво, панкреаса, простатата гърдата.

Полифенолите, съдържащи се в зеления чай, действат антиоксидантно, антиканцерогенно и антибактериално. Те изгарят излишните мазнини в тялото, запазват полезните фосфолипиди, контролират нивата на кръвната захар и лошия холестерол, и спират процесите на затлъстяване.

Освен всички тези полезни свойства, полифенолите премахват пародонтозата и лошия дъх, тъй като не позволяват прикрепянето на определени бактерии към зъбите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top