Кристин Свобода от Университета на Охайо и Дженифър Темпъл от университета в Бъфало са провели изследване с 44 доброволци. Тези, които дъвчели дъвка, почти не посягали към плодове или зеленчуци. След една седмица се оказало, че приемът на растителни храни е спаднал с 30%, а употребата на захар и мазнини се е увеличила с 20%, пише Eurek Alert. При изследването, което е публикувано в сп. Eating Behavior, било установено още, че дъвчещите дъвка участници са употребявали по-малко количество храна, но не и калории. Напротив, те получавали по-малко полезни хранителни вещества, но същото или по-голямо количество калории от нездравословната храна.
Дъвката не помага за сваляне на килограми, а изостря апетита
Дъвченето на дъвка не може да потисне апетита и да помогне за сваляне на наднормените килограми, предупреждават учени от САЩ. Нещо повече, чрез серия от тестове те са установили, че на практика всички дъвки стимулират човек към ядене на нездравословни храни. Изследването показало, че след дъвчене на дъвка, хората се нахвърляли с голям апетит върху пържени картофки, всякакви бързи храни и десерти, съдържащи много канцерогени и захар, а почти не обръщали внимание на плодовете и зеленчуците. Експертите предполагат, че ментолът, който се съдържа в дъвките, влияе върху вкусовите рецептори, в резултат на което плодовете и зеленчуците придобиват отблъскващи горчиви вкусови отенки, съобщава Fox News.
Кристин Свобода от Университета на Охайо и Дженифър Темпъл от университета в Бъфало са провели изследване с 44 доброволци. Тези, които дъвчели дъвка, почти не посягали към плодове или зеленчуци. След една седмица се оказало, че приемът на растителни храни е спаднал с 30%, а употребата на захар и мазнини се е увеличила с 20%, пише Eurek Alert. При изследването, което е публикувано в сп. Eating Behavior, било установено още, че дъвчещите дъвка участници са употребявали по-малко количество храна, но не и калории. Напротив, те получавали по-малко полезни хранителни вещества, но същото или по-голямо количество калории от нездравословната храна.
Кристин Свобода от Университета на Охайо и Дженифър Темпъл от университета в Бъфало са провели изследване с 44 доброволци. Тези, които дъвчели дъвка, почти не посягали към плодове или зеленчуци. След една седмица се оказало, че приемът на растителни храни е спаднал с 30%, а употребата на захар и мазнини се е увеличила с 20%, пише Eurek Alert. При изследването, което е публикувано в сп. Eating Behavior, било установено още, че дъвчещите дъвка участници са употребявали по-малко количество храна, но не и калории. Напротив, те получавали по-малко полезни хранителни вещества, но същото или по-голямо количество калории от нездравословната храна.
Категории
Най-нови
Коментари (0)
Нов коментар