Search
Филтрирай по...

Ебола вирус: естествени начини за превенция и лечение!

Citrus fruitsКолкото и страшно да звучи, ебола вирусът е не само заразна, но и смъртоносна болест, която преди няколко седмици взе и първата си жертва европеец. Епидемията от вируса ебола дойде от Западна Африка, като от февруари тази година жертвите в Либерия, Сиера Леоне и Гвинея, са около 1000 души.

 

От медиите знаем, че международните здравни организации са насочени към разработването на ефективна ваксина. От друга страна обаче, почти никъде не се предоставя информация за това кои са другите начини да се предпазим от коварния вирус.

 

Ебола вирусът съществува от 1976 година – периодът, в който епидемиите се разпространяват активно в Демократична република Конго и Южен Судан. В Конго болестта се появява в малък град, намиращ се в близост до река Ебола, от която идва и наименованието на вируса.

 

Ебола е един от най-опасните вируси, които познава човечеството – установено е, че той може да убие между 60 и 90% от заразените. Както уточнихме, от февруари насам, епидемията в Африка наброява около 1000 смъртни случая и може да се каже, че това е най-сериозната епидемия в историята. Фаталният край се случва при шест от десет болни!

 

Какви са симптомите на ебола?

 

Симптомите при ебола наподобяват тези при грип – повръщане, диария, главоболие, обща умора и отпадналост, ставни и мускулни болки, въпалено гърло. След като състоянието напредне, обикновено се стига до треска, причинена от високата температура, вътрешни и външни кръвоизливи, и бъбречни и чернодробни кризи, които причиняват най-лошото.

 

Изследванията показват, че при наличие на ебола нивата на белите кръвни телца е доста ниско, за сметка на повишеното съдържание на чернодробни ензими в кръвния поток.

 

При съмнение за ебола, най-сигурният начин е да направите изследване на кръвта, защото симптомите на вируса наподобяват симптомите на много други инфекциозни заболявания!

 

Известният експерт по витамин С – д-р Томас Леви е твърд противник на схващането, че ваксината в случая е най-доброто решение на проблема. Основната опасност от ваксината, според него, се крие в експозицята от токсини в нейния състав. Токсините сами по себе си, предупреждава д-р Леви, могат да предизвикат широк набор от сериозни заболявания.

 

„Все още има време, в което да се опитаме да си помогнем с натурални средства, вместо да прибързваме с ваксината!”,  твърди Томас Леви.

 

 

Естествено унищожаване на вируса ебола?

 

Витамин С е една от най-добрите защити срещу остри вирусни инфекции, включително Ебола. Витамин С е изключителен антиоксидант, който „дарява” своите електрони. От друга страна, всяка инфекция е резултат от оксидативен стрес и/или недостиг на електрони. „Когато организмът страда от липса на електрони, той естествено се разболява.”, смята д-р Леви.

 

Редовната консумация на антиоксидантни храни, богати на витамин С, прави почти невъможно развитието на хроничен възпалителен процес в тялото и подсилва имунитета срещу инфекции. Този уникален витамин, който всички познаваме, но като че ли винаги подценяваме, подсилва по уникален начин имунната система и й помага да атакува и унищожи зловредните нашественици.

 

Няма друго вещество, което толкова силно да влияе върху естествените защитни сили на организма, категоричен е д-р Томас Леви. Витамин С стимулира производството на интерферон и антитела, и увеличава активността на белите кръвни телца.

 

Д-р Леви съветва да се придържаме към меню, много богато на витамин С и заедно с това, да приемаме висококачествени хранителни добавки със съдържание на естествен витамин С!  

 

Ако не искате да приемате синтетични форми на витамин С, а предпочитате изцяло натуралната му форма, ви препоръчваме продуктът на марката Super DietАцерола. Капсулите съдържат стандартизирани екстракти от ацерола и шипка. Както ацеролата, така и шипката изобилстват от витамин С. Приемът им се отразява много добре на имунитета, косата, кожата, зъбите и костите. Освен на витамин С, ацерола е богата и на калий, магнезий, витамините В5, В3, А, рибофлавин и др.

 

Продуктите на Super Diet притежават стандарт Bio или AB certification. Стандарт Bio гарантира, че продуктът съдържа поне 70% органик съставки, докато AB certification удостоверява, че съставът на продукта притежава минимум 95% organic съставки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top