Search
Филтрирай по...

Екстрактът от зелен чай – добър приятел на мозъка

Памет

 

 

В миналото основните съставки на зеления чай са подробно тествани и проучвани заради неговите профилактични и терапевтични ефекти по отношение на раковите заболявания. Но напоследък учените се интересуват и от положителното въздействие на зеления чай върху мозъка.

 

Сега изследователите от Базелския университет предоставят данни, според които екстрактът от зелен чай подобрява когнитивните функции и по-специално работната памет. Швейцарското проучване дава обещаващи клинични доказателства за лечението на когнитивни увреждания и психиатрични разстройства като деменция.

 

Проучването на изследователските екипи на проф. Кристоф Беглингер от Университетската болница в Базел и проф. Стефан Боргарт от Психиатричната клиника открива, че екстрактът от зелен чай подобрява способността на мозъка да търси причинно-следствени връзки между събитията, както и паметта и способността за концентрация, особено в стресови моменти.

 

За целта на експеримента здрави мъже доброволци получават екстракт от зелен чай, след което е трябвало да решават когнитивни тестове. Учените анализирали как приемът на екстракта повлиява мозъчната активност с помощта на ядрено-магнитен резонанс (ЯМР), който показал силна връзка между параиталната и фронталната кора на мозъка. Тези резултати доказват, че зеленият чай увеличава краткосрочната синаптична пластичност на мозъка, убедени са учените. Данните са публикувани в академичното списание Psychopharmacology.

 

Revita Ви препоръчва:

Зелен чай 300 mg x 60 капсули

Стандартизиран екстракт от зелен чай с високо съдържание на пречистени полифеноли и катехини. Полифенолите, включени в състава на продукта притежават силно антиоксидантно и антимикробно действие.

Как действа Зелен чай 300 mg x 60 капсули?

 

-Подпомага способността за запаметяване и фокуса.

-Насърчава енергията и жизнеността.

– Противодейства на образуването на плака и инхибира действието на бактериите, причиняващи кариес и пародонтални проблеми.

-Има лек „дезодориращ” ефект – намалява лошия дъх и дори фекалната миризма.

-Редуцира натрупването на мазнини в областта около корема и талията; стимулира термогенезата по-добре от кофеина, без да ускорява сърдечния пулс!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top