Search
Филтрирай по...

Екстрактът от червена боровинка понижава кръвното налягане

Високо кръвно налягане

 

 

Свикнали сме да мислим, че червените боровинки са полезни основно срещу инфекции на пикочния мехур. Според резултати от нови проучвания обаче, екстрактът от червени боровинки е страхотно природно лекарство и срещу високо кръвно налягане.

 

Ежедневният прием на екстракт от червени боровинки регулира както високите нива на систоличното, така и на диастоличното кръвно налягане, твърдят авторите на проучването.

 

Резултатите от рандомизирания, плацебо контролиран експеримент показват, че приемът на екстракта в продължение на осем седмици значително понижава нивата на артериалното налягане при жени след менопаузата , страдащи от прехипертония и хипертония от първа степен. Ексериментът, проведен в САЩ, обхваща 48 жени, разделени на две групи, като едната от тях приемала по 22 грама сушени боровинки на прах дневно в продължение на почти два месеца.

 

Жена в менопауза

 

Според авторите на изследването, резултатът е повече от окуражаващ и показва, че високото кръвно налягане може да бъде контролирано и с натурални природни средства, въпреки напредването на възрастта.

 

„Получените резултати  са от съществено значение – те свидетелстват, че високото артериално налягане се повлиява много добре с добавянето само на един хранителен компонент – в случая боровинковият екстракт“, коментира една от авторите на проучването – д-р Сара Джонсън от Щатския Университет във Флорида. „Това може да ни даде нови насоки и в превенцията на сериозните заболявания на сърдечно-съдовата система“ , добавя тя.

 

 

Подробности по проучването

 

Изследователският екип отбелязва, че най-често хипертонията е тясно свързана с напредването на възрастта и при двата пола. Диагностицирането на високото кръвно налягане и по-специално – на систолната хипертония при жените след климактериума е по-често, отколкото при мъжете.

 

Д-р Джонсън и нейните колеги установяват, че редовният прием на стандартизиран екстракт от плодове на червена боровинка има огромен ефект върху здравословното състояние на пациентите с хипертония.

 

 

Екстракт от червена боровинка на Nature’s Way

 

Nature’s Way, компанията, създадена още през 1969 г в САЩ и известна с първокласните си билкови формули, мултивитамини и др., също предлага екстракт от плод на червена боровинка.

Едно от предимствата на този екстракт пред повечето подобни, предлагани на пазара, е че е стандартизиран. Това означава, че активните съставки в екстракта са в точно определените количества, необходими, за да се получи желаният ефект.

Друго предимство на екстракта от плод на червена боровинка – Ultra Anti-Adherence 90 MX, на Nature’s Way е, че той е изключително мощен.

Ultra Anti-Adherence 90 MX екстрактът е силно концентриран и притежава доказани лечебни свойства. Спомага за поддържане нормалното състояние на пикочо-половата система, подпомага функционирането на бъбреците и пикочния мехур и има антиоксидантно действие. Усвоява се напълно от организма.

 

 

Разфасовката съдържа 60 таблетки, като се приемат по 3 таблетки дневно с повече вода.

Продуктите на Nature’s Way не съдържат изкуствени оцветители и овкусители, млечни продукти, консерванти, захар, пшеница, мая и други алергени. Те се отличават с чист произход, съобразен със здравните изисквания за качество и безопасност.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top