Search
Филтрирай по...

Рубрика Рейки: Жена на море

Има жени, които обичат промените и лесно се адаптират към нова среда, жени, за които да отидат на море е като да сменят един купон с друг. Но има и такива, за които „с деца на море” е червен код и психиката, съответно тялото им, реагира със стрес. Ако междувременно не успеят да се отпуснат, те се завръщат у дома по–изморени и имат нужда от допълнителна почивка, за да си починат от почивката. „Чуждото” легло, различната възглавница, летните жеги, немирните деца – всичко е толкова дразнещо, ако си тръгнала на почивка, но си в края на силите си!

Ето защо, добре би било внимателно да планираме почивката си така че преди да тръгнем на път, да сме възстановили поне част от силите си. Пълен работен ден в петък и тръгване в събота определено не е добър план, ако мислим и за себе си. Детски смях и тичащи, превъзбудени от радост деца, „запразнил”, поседнал на биричка съпруг, и вие – бързаща, напрегната, навсякъде разхвърлян багаж, все нещо липсва, трябва бързо да решите – това или другото, усмихвате се на децата, но с изтерзана физиономия и раздразнението расте. А всички и всичко чака на вас!

Накрая сте готови и тръгвате, но вие сте в страх – какво пропуснах, какво забравих!

На морето е толкова различно, толкова приятно, така отмарящо…ако успеете да се отпуснете.

За тези, които са в РЕЙКИ, това е идеалното време да се погрижат за себе си с ежедневни цели или поне кратки сеанси – рейки с всички символи и допълнително на тимуса и надбъбреците с Първи символ.

За всички, които са подложени на постоянен стрес и натрупваща се умора – Релаксация на части – заемате т.н. Мъртва поза/подходяща за морския бряг/ и започвате отпускане поред на главата, шията, рамената, гърдите, гърба, предмишниците, корема, кръста, китките, бедрата, подбедриците, стъпалата.

 

Подходяща за морския бряг медитация е „Вслушване” . При тази медитативна техника вие просто наблюдавате всичко, което се случва. Каквото и да се случи, отбелязвате го и го оставяте „настрани”. Вслушвате се. Вслушвате се в мислите, които ви дойдат на ум. В звуците, които чувате. В мислите, които пораждат у вас тези звуци. В собственото си дишане. В усещанията на тялото. Ще отбележите къде в тялото ви има проблем и след това може целенасочено да се погрижите за това.

И не забравяте! Тази година слънцето е по-жарещо от всякога, ПАЗЕТЕ СЕ!

Лосион с фактор 50 и не повече от час-два, под чадър и често влизайте в морето.

Е-е-е-еее-е-е-е! И замириса на море!

Да ви е весело!

д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top