Search
Филтрирай по...

Захарта уврежда кожата повече от слънцето

Захарта уврежда кожата повече от слънцетоСпоред диетолога Мишел Шевалие-Хедж, цитиран от BBC, злоупотребата с храни със съдържание на захар води до появата на вредните молекули AGE в организма, следствие на което се нарушава синтеза на колаген и еластин.

Колагенът и еластинът са най-важните за кожата компоненти, които й осигуряват така необходимите еластичност и гъвкавост. С възрастта, тяхното количество намалява все повече и това е една от основните причини за състаряването на кожата и появата на бръчки.

Широко разпространено е твърдението, че слънцето е основният фактор, отговорен за увреждането на кожата. Според заключението на диетолога обаче, захарните изделия са основният причинител на преждевременното кожно стареене.

За съжаление, повечето от нас дори нямат представа колко много захар приемат заедно с храните. Мюслите, киселото мляко и хляба например, съдържат захар, понякога дори в превишени количества. Получава се така, че дори когато се храним уж здравословно и вече сме се отказали от захарта в кафето, вафлите и сладкишите, ние отново поемаме захар без да знаем това.

За да сме наясно какво точно хапваме, задължително трябва да следим съдържанието на продуктите, указано на опаковките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top