Search
Филтрирай по...

Защитете се от остеопорозата по най-ефективния начин!

Остеопороза

Кой е „тихият крадец на здраве”, който незабелязано се промъква в тялото и с години може да го разяжда отвътре, без да даде никакви сигнали за присъствието си? Това разбира се, е коварната остеопороза, белязала живота на мнозина. Повечето хора с остеопороза научават за състоянието си едва след като са получили фрактури, тъй като намаляването на костното вещество и костната тъкан се развиват бавно през годините, а предхождащи симптоми липсват. Ето кои са рисковите фактори, които значително ускоряват развитието на болестта или проволират интензивното й развитие:

  • неправилна диета и недостиг на основни хранителни вещества;
  • обездвижване;
  • прекомерна консумация на кафе, газирани сладки напитки, алкохол, тютюнопушене;
  • наличие на заболявания, при които калциево-фосфорната обмяна е нарушена;
  • лечение с кортикостероиди, нестероидни противовъзпалителни лекарства и др.
  • ранна менопауза или постменопауза и др.

Добрата профилактика е най-добрата защита срещу остеопороза!

До около 35-годишна възраст формирането на нова кост и поддържането на костната плътност не е проблем. Но след четиридесетте в организма настъпват физиологични промени, които нарушават костната плътност и структура. Вие можете значително да ограничите този риск, ако захраните костите с най-важните хранителни вещества, небходими за тяхната плътност и якост, включително магнезий, калций, витамин D3, витамин К2 и др. От тях, вероятно единствено витамин К2 и по-конкретно – неговата форма МК-7, не ви е особено познат. Това обаче, е витаминът, благодарение на който костите могат да живеят втори живот, макар и в по-късна възраст!

Подарете втори живот на костите си с канадската формула на Natural Factors

Витамин М-К7 120 mcg и D3 1000 IU. Тази великолепна формула е идеално решение както за хората с диагностицирани заболявания на костите и ставите, така и за онези, които желаят да се застраховат от евентуални проблеми. В допълнение, има много добър ефект и върху сърдечно-съдовата система и зъбите!

Защо това е №1 комбинация за здрави кости и зъби? Доказано е, че приеман самостоятелно калцият не увеличава костната плътност и не заздравява костите. Нещо повече – при високи концентрации (независимо дали се набавя чрез храната или под формата на добавка) той се натрупва в артериите и увеличава риска от атеросклероза. Само витамин МК-7 (натуралната форма на витамин К2) може да предотврати този опасен процес, насочвайки калция към правилната посока – костите и зъбите. Освен за костите, той е важен за правилното съсирване на кръвта (коагулация) и състоянието на сърцето.

Важното значение на витамин D по отношение на костите е добре известно. Недостигът му се свързва с нарушена костна минерализация, преждевременно стареене на костите и повишен риск от фрактури. Витамин D3 подсилва усвояването на калция от организма и има изключително важно значение за поддържане здравината на костите.

В комбинация с диета, богата на калций продуктът Витамин М-К7 120 mcg и D3 1000 IU подпомага състоянието при остеопороза и осигурява защита срещу фрактури. Ограничава риска от намаляване на костната маса и плътност при жени в менопауза или в периода след менопаузата. Има много добър профилактичен укрепващ ефект върху костите и може да се приема и от хора, които не попадат в рисковите групи и разчитат основно на профилактиката. Съдържа витамин D3 (като холекалциферол) и витамин К2 (като менахинон-7/МК-7), получен при ферментацията на соеви зърна, от които се приготвя традиционната японска храна натто. Натто е отличен природен източник на витамин МК-7. В сравнение с други форми на витамин К, МК-7 се отличава с оптимална бионаличност, висока степен на усвояване и по-продължително действие след прием.

Витамин М-К7 120 mcg и D3 1000 IU благоприятства нормалното състояние на зъбите и осигурява ползи за сърдечно-съдовата система.

Започнете с грижата за костите още сега!

Производител: Natural Factors, Canada. Вносител: Гео Нутришън , ЕООД

Още по темата: 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top