Search
Филтрирай по...

Мелатонин: най-доброто средство за сън!

мелатонин

 

 

Добрият сън е най-важният фактор за човешкото здраве. А мелатонинът е този, който регулира и подобрява  съня. Качеството на съня е много важно за хормоналните нива, паметта, апетита, настроението и др. Сънят е определящ за дейността на редица органи и системи в тялото, а недостигът му причинява раздразнителност, липса на концентрация, апатия и др.

Един от най-добрите начини за възстановяване на нормалния сън, е допълнителният прием на мелатонин.

 

 

Какво представлява мелатонинът и как действа той в тялото? Мелатонинът е хормон, секретиран от малката жлеза в мозъка, наречена епифиза. Отделя се предимно през нощта. Синтезира се от аминокиселината триптофан, чрез синтез на серотонин. Нормално е нивата на мелатонина да бъдат ниски през деня и постепенно да се покачват с наближаването на вечерта.

 

 

Кое предизвиква спад в нивата на мелатонина? Обикновено причина за ниските нива на мелатонин са изкуствените източници на светлина, системно заспиване в малките часове на нощта, стреса, напредването на възрастта и др.

 

 

Как да възстановите нивата на мелатонин? Като си осигурите добра хигиена на съня! Много е важно, когато си легнете вечер, стаята да бъде напълно затъмнена. Това означава, че дори уличната светлина не бива да влиза през прозореца. С всевъзможните мобилни устройства също трябва да се внимава. Добре е те бъдат напълно изключени. Опитвайте се да вечеряте до към 20:00 часа с по-лека храна и избягвайте честата консумацията на твърд алкохол.

 

За допълнителна подкрепа обаче, можете съвсем спокойно да започнете прием мелатонин под формата на хранителна добавка. Мелатонинът е напълно безопасен и безотказно подобрява съня. „Правилната” доза е строго индивидуална. Тя може да бъде 2,5 mg, 5 mg, 10 mg и др., в зависимост от сериозността на проблема.  Ако не се чувствате добре с определена доза, можете да опитате с друга.

 

Revita Ви препоръчва: Мелатонин на канадската компания Natural Factors100% чист мелатонин, извлечен от неживотински източници!

 

Мелатонин

 

Мелатонин 5 MG (180 таблетки)      

 

 Мелатонин 5 MG (90 таблетки)   

 

Мелатонин 10 MG (90 таблетки)

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top