Search
Филтрирай по...

Защо хранителните добавки са полезни за човешкото здраве?

Хранителни добавки Nature's Way

 

 

За съжаление, колкото и здравословно да се храним има фактори, които няма как да прескочим.  Те налагат остра необходимост от допълнителен прием на хранителни добавки, с цел намаляване риска от различни заболявания и по-пълноценен живот.

 

Кое налага нуждата от прием на хранителни добавки?

Земеделски практики:  Замърсени почви, пестициди, ГМО, употреба на антибиотици и хормони

Обработка на храната:  условия на транспорт и съхранение и свързаните с това обработки, висока температура, смилане, добавяне на презервативи – всичко това са фактори, които намаляват полезното действие на съдържащите се в храната микроелементи, Добавяните химични съединения пък в много случаи могат да доведат до нежелани реакции.

Начин на живот: Изключително трудно е да се намери и да се следва точната диета, която да отговаря в най-голяма степен на строго индивидуалните нужди на всеки един организъм. Още по-трудно е това да се прави ежедневно.

Индивидуални нужди: възраст, пол, дневен режим, общо здравословно състояние – всички тези индивидуални особености, някои от които освен това са непостоянни, допълнително усложняват изготвянето на оптимален дневен хранителен режим.

 

Често задавани въпроси, свързани с хранителните добавки

Тази статия има за цел да отговори на някои често задавани въпроси, свързани с хранителните добавки. Те се задават главно от хора, възприели добавките като неотменна част от здравословния си начин на живот. Най-често срещаният разбира се е:

 

Какво точно представляват добавките?

Всяка една хранителна добавка е продукт, чиято цел е да допълва дневната диета и да осигурява на организма жизненоважни хранителни елементи каквито са витамините и минералите, или други хранителни вещества, които по една или друга причина отсъстват от менюто.

 

Какво различава хранителните добавки от лекарствата и какво – от храната?

Зависи къде живеете. В САЩ например, хранителните добавки се класифицират като храни. В много други страни обаче, са дефинирани като лекарства или като природни продукти, подобряващи здравето.

Хранителните добавки нямат за цел да заместват нормалното хранене. Самата дума „добавки“, показва че задачата им е да оптимизират, допълват и обогатяват хранителната програма, попълвайки липси от определени микроелементи, витамини и минерали. Мощната и развита индустрия, която стои зад тях, е намерила начин да насочи продуктите си според индивидуалните нужди на различни групи, сред които спортисти, деца, възрастни хора и др.

 

Безопасни ли са хранителните добавки?

Безусловно да! Навсякъде по света добавките преминават  през различни проверки, преди да се появят на пазара, които обикновено включват:

  • проверка на изписаните на етикета добавки, както и на самите им съставки
  • Полеви тестове за удостоверяване верността на посочените данни на етикетите, отнасящи се до отделните съставки на добавките
  • Изключително строг контрол върху продукти, съдържащи нови съставки
  • Въпреки че продуктът може да се появи на пазара без да минава през същата мрежа от изисквания както лекарствата, при поява на каквито и да било съмнения относно неговата безопасност, той бива изтеглян от пазара също толкова бързо, колкото и стандартните лекарства

Кое прави разликата между истински добрия производител на добавки и всички останали?

  • Висок стандарт на производствения процес
  • Доказани доставчици с безупречна репутация
  • Качествени суровини, тествани за да покрият всички изисквания
  • Независими проучвания и изследвания, доказващи произхода и качеството на суровините
  • Високотехнологичен процес на преработка, гарантиращ оптимален ефект и абсорбция
  • Безкомпромисен качествен контрол, постоянно следящ за качество и чистота на крайния продукт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top