Експериментът продължил 5 години. Резултатите показали, че в първата група рискът от смърт от сърдечносъдови заболявания, инфаркт или инсулт се е понижил с 32%, а във втората – с 28%, в сравнение с контролната трета група. И това не е изненада, отбелязват учените. Зехтинът е богат на линолова и олеинова киселина, витамин Е, фосфор, желязо, белтъчини, минерали, полиненаситени мастни киселини и редки мононенаситени есенциални мастни киселини. Употребата на зехтин при сърдечносъдовите заболявания намалява нивото на «лошия» и увеличава «добрия» холестерол, нормализира артериалното налягане, увеличава еластичността на артериалните стени и понижава риска от образуване на тромбози.
Начало » Зехтин и ядки понижават риска от инфаркт и инсулт
Зехтин и ядки понижават риска от инфаркт и инсулт
- Автор: Sonia
- март 1, 2013
- 10:27
- No Comments